dinsdag 14 april 2015

baksteensoep op otegemse wijze

ingrediënten
1 baksteen
3 tomaten
2 prei
1 ui
4 teentjes knoflook
peterselie
groentenbouillon
7 zwarte olijven in knoflookmarinade
7 groene olijven in knoflookmarinade
een lepel pesto
olijfolie extra virgin
Ierse kruidenmix
zout
peper
drek
1l water

werkwijze
Verpulver een baksteen tot er alleen nog flinterdun steengruis blijft. Maal het steengruis tot je steenpoeder bekomt.
Neem om te beginnen een kookpot en stook een gretig vuurtje. Breng een flinke geut olijfolie aan. Snipper 1 ui en 4 teentjes knoflook en voeg toe. Snij twee stuks prei tot dunne reepjes. Gebruik alleen het witte gedeelte. Strooi wat peper over de fijngesneden groenten, een handvol van de Ierse kruidenmix en wat zout. Voeg toe één kop water en wacht even tot het gaat sudderen voor je daar het baksteenpoeder aan toevoegt. Breng het geheel op smaak met de groentenbouillon, de fijngesnipperde, pitloze olijven en een lepel groene pesto. Laat het indikken tot de jus vrijkomt, leng vervolgens aan met water en breng het aan de kook.
Werk net voor het opdienen af met fijngesnipperde peterselie en een theelepel koeiendrek.

Geen opmerkingen: