vrijdag 8 juli 2016

petitie

Vandaag hadden we in croxhapox de finissage van een project van bachelor en Masters van Luca.
Iedereen kon op de petitie RED CROXHAPOX! intekenen, tenzij ze het al gedaan hadden.
Sommige hadden het al gedaan (hoewel de petitie, http://www.petities24.com/red_croxhapox, pas eergisteren door Robrecht Vanderbeeken - VUB, UGent, OKO - online geplaatst werd), anderen niet. Zelf tekende ik als 544ste.
Gisteravond laat stond het totaal op 226, waarmee de op 7 juli geïnitialiseerde petitie RED CROXHAPOX! een van de sterkste nieuwkomers bleek. Vandaag kwam het totaal op 556. Hiermee is het PVDA-initiatief voorlopig de op één na best lopende PETITIES24-petitie der Nederlanden. De jongens van 'Met VISpas overal kunnen vissen' doen het nog beter:

Hallo mede-vissers.
Wat vinden jullie? Ben jij voor het kunnen vissen bij een andere HSV met een reguliere VISpas (eventueel met verhoging contributie).
Persoonlijk hoor ik hier aardig wat mensen over dus vandaar maar eens een petitie starten.
Waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat de HSV's van Nederland hun inkomsten ook krijgen door deze contributies. Er zal dus gekeken moeten worden naar een mogelijkheid die ervoor zorgt dat we onbezorgd kunnen vissen maar ook geld in de HSV's gestopt kan worden voor uitzet, onderhoud en faciliteiten. Tenslotte moet iedereen blij kunnen zijn. (gepost op 7 juli, huidige score: 788)

Er is nog een petitie die het best aardig doet, een protest tegen het ontslag van een zekere Marleen Van Loock die 21 jaar werkzaam was in het restaurant van de campus van UCLL.

Ik suggereerde Robrecht om de crox-petitie ook in een Engelse vertaling aan te bieden.

Een interessante bijdrage aan het verhitte debat: community.dewereldmorgen.be/robrecht-vanderbeeken.

Net zo interessant: op woensdag 29 juni had croxhapox wél 186.000 euro. Maar toen, vernam ik, kreeg het kabinet van Gatz een directief van hogerhand: schrappen.

Geen opmerkingen: