donderdag 4 september 2008

vrijdag 29 augustus

Ter hoogte van huisnummer 31, vlak naast het speelplein, staat Van der Ploeg. Tilman en Billy hadden gezegd dat ze er rond een uur of tien tegenaan wilden vliegen. Op dat moment, het is nog net geen tien uur, zitten ze op de autosnelweg ter hoogte van Wetteren.
Jan vertelt dat hij in z'n woonkamer een kunstruimte runt. CCNOA, SNO, Minusspace, het is een keten van aan elkaar gelieerde kunstinitiatieven die zich focussen op wat ze zelf reductive art noemen.
Jan inspecteert de grondsculptuur en stelt vast dat het werk van Sacha Goerg niet helemaal waterdicht is. Tilman, Billy en Sacha springen binnen. Op het speelplein is het geluid van vrolijke kinderstemmen.
Ik open de site van Minusspace en probeer uit te vissen wat ze nu eigenlijk bedoelen met reductive art. Gruner had proberen uitleggen hoe hij het zag. Uit zijn uitleg meende ik te kunnen opmaken dat het om een combinatie van minimalisme, monochromie en abstracte kunst zou gaan wat natuurlijk al wel bleek uit het vele werk dat ze gisteren binnenstaken.
Ik fiets naar Filliaert en laat wat sleutels bijmaken. In het instalraam in de Onderstraat is er nog altijd het werk van Tinka. Auto's versperren de doorgang. Aan Sint-Jacobs is een wriemelende drukte.

Voor elk genre is een publiek maar is er een genre voor het genie.

Geen opmerkingen: