donderdag 17 juni 2021

plekken


Jerusalem. Mt Zion. View of the old city.
Aden. View of Steamer Point. Bromcolor. Procédé breveté. Real photograph. Afgestempeld op 3 May 1960. Send to a location in my neighbourhood. Alles OK! We zijn in Aden. Punt. Het schoon. Is. Maar te heet. Weer te heet. Oei. Ai.
Wenduine. Postzegel van 1F met afbeelding van het stadhuis te Leuven. Datumstempel onduidelijk. Nog een stempel. Die tweede stempel brengt de handelsbeurs van mei 1969 onder de aandacht van het ansichtkaarten ontvangende publiek.Van Tante Trui. Freaky. Ook Godelieve. Brrrrrrrrr. En Rik. He hallo. Duimen maar.
Luchtschip van Portuguese Airways. Geen data.
Sassari. Giardini Pubblici. Mostra permanente artigianato sardo. Waaraan toegevoegd werd Donderdag 28/4 69. Balpenblauw. En het publieke geheim van de plek: hoofdplaats van Sardinië! Honderdtienduizend inwoners. En die zijn intussen zo goed als allemaal dood. Hoera.
Boven en onder : Jordanië. Berg onderin het uitspansel. Van Tante. En veel groeten van de dode zee. Afgestempeld en postzegel verwijderd. Weg. Het adres, Kerkstraat 10, is zonder postcode.
Ottawa. Elgin Street with its lawn boulevard. Stempel met afbeelding van Rocky Mountains in monotint. En een goeden dag uit de Québec. Dat zou dan in Canada zijn. Ook het afgestempeld zijn in 1971, PM. Op een tijdstip na de middag. Spontaan ijzingwekkend interessante toestand.
Mallorca. Puerto de Alcudia. Kaart 7.101 uit een reeks van meer dan een miljoen. Alles ok! Postzegel met hagedis. Datumstempel grotendeels naast de ansichtkaart terechtgekomen. Van Godelieve, Maurits en Hans.
Onder : Madrid. Dat zou in Spanje zijn.
Beograd. Hotel "Jugoslavia". Alle hens aan dek. Een uitgave van Turistkomerc. Verbeelding aangevoerd in surrogatorische pijplijn. Alles in beton. Geen comfort. Wat alleen bereikt kon worden door in het stadspark onder een struikje in slaap te vallen. Jammer.
Hier, ook hier ben ik geweest, zei ze, zij, de dame. Korinthe, zei ze. Dit is Korinthe. Ze was ook op andere plaatsen geweest en telkens als ze weer heel even thuis was had ze grondig haar kleding gewassen. Liefste jongen! Vandaag is het 1 oktober 2002 en Dit, lieve jongen, dit is het beroemde kanaal, en het beroemde kanaal, lieve jongen, het beroemde kanaal zullen we, zullen we spijtig genoeg niet zien. Straks het ultieme orgasme als we opscheppen over Korinthe. Want ja. Ja, ja, ja, nu is oktober begonnen, oktober. En niettegenstaande dit grondig duidelijk generische plusfeit is het hier dus nog redelijk warm, hier in Korinthe. En toen het warm was, is het nog warmer geworden! De mensen hier zeggen dat het niet te geloven is hoe warm het hier worden kan. En dat kan hier dus inderdaad zomaar. Maar ze hebben hier dus ook nooit op andere plekken ingeblikte zomers meegemaakt. Vooruit dan maar, tot een volgende keer. Veel liefs. Papa en mama.
Napels. De onschuld van een zomerse dag aan de Belgische kust.
Cartagena. De onschuld van
Jesolo. van een zomerse dag aan de Belgische kust.
Venetië. De onschuld van
München. BMW-Hochhaus. Kaart nummer 924.505.

Geen opmerkingen: