zaterdag 3 augustus 2024

3 augustus

Alle sprinters zijn dood of ziek zodat alleen de Russische atleet aan de start komt, maar hij mag niet meedoen.
Die het opeens allemaal teveel wordt en in tranen uitbarst.
Een van de atleten zakt door het podium.
Geniet ervan, zeggen ze, wokish, en alleen al daardoor is het vet van de soep. Alsof je in staat was om er niet van te genieten.
Het regent. De grootmeester staat buiten op het balkon en steekt een sigaret op. De tijd tikt weg.
Over het asfalt rennen twee jekkers en een regenscherm. Een bungeltas op stap met een al wat oudere dame in een marsepeinroze soepjurk.
Contactloos. Contactgestoord. Niet gecontacteerd. Nog maar eens een of ander taboe bedenken. Het kan niet op. Je betreedt het salon waar een Turk, een Chinees, een Jood en een woke-extremist aan de smartphone zitten.
In de badkamer met een dame uit Chili, dat is voor mij de ideale situatie.
In het noodweer zie je opeens drie krokodillen die onder een zebrapad door stappen. Het zebrapad in een dun laagje verbeelding, dat van het totalitaire principe in zijn eerste, door bijna iedereen nog als volmaakt onschuldig ingeschatte stapje.
In de strepen van het zebrapad vastzitten. Er niet uitraken. Het zebrapad verbieden. Het uitspreken van het woord zebrapad verbieden. Schoppen, woelen tot het zebrapad in een kluwen verandert.
Een rugzak waaruit een staart hangt. Politie.
Het statig in de regen over het voetpad stappen van het binnen 30 jaar door iedereen vergeten staatsbelang. Nu ik dit schrijf, net nu, gaat het nog harder regenen. Asfaltzwembad. Pluimvee in het salon. Dikke druppels aan de luifel. Het witte schoeisel van een met brede stappen naaktbenig over het in een rivierdelta veranderende asfalt hollende. Vochtsporen. Het onbruikbare hoofdstuk van een ander gezicht. Littekens. De littekens van.
Zebrapad wijkt uit voor bromfiets.
Regen die alle sporen uitwist. Regen die alle straathoeken. Regen die alle sterrenstelsels. Het allemaal van tafel veegt.
Ben je er nog? Lippenstift, smartphone.
De indrukwekkende zinledigheid van het opschrijven van dit soort dingen.
Strategieën ontwikkelen om dit soort vijandige verbeelding te ontwrichten.
Heen en weer over het asfalt hollen tot het oplost.

Geen opmerkingen: