Ik sta op een huis.
Een regenbui jaagt over de binnenstad. Nathalie van H-art telefoneert me. We nemen een button en we gaan ook in de expo-agenda adverteren.
Vijf exemplaren van crox-boek NR. 12 voor De Blinde Reiziger. Willy had gezegd dat Patrick een exemplaar van Gedichten had, de allereerste Joospublicatie, een publicatie uit 1981. Collector's item. Gedichten werd gepubliceerd door Haelewijn, toen nog onder Kritak, en is natuurlijk zo goed als onvindbaar. Patrick van De Blinde Reiziger heeft inderdaad een exemplaar van betreffende editie, thuis in z'n bibliotheek, niet te koop, lijfeigen. Wat wel kan - 10 euro, meer kost het niet - is een exemplaar van Steilte uit 1986 en De ondergang van de Titanic van Hans Magnus Enzensberger, een uitgave van De Bezige Bij uit 1979. Bladzijde 7:
EERSTE ZANG
Iemand luistert. Hij wacht. Hij houdt
de adem in, heel dichtbij.
De drekpoëten (onder redactie van Gerrit Komrij, een editie van Uitgeverij 521) biedt een kort en bondig overzicht van het oeuvre van twee generaties drekpoëten uit zeventiende en achttiende eeuw, dichters die schreven over stront en schetenlaterij. Het boekje begint uitbundig met een kort versje van Salomon van Rusting:
IK NOEM HET MET ZIJN NAAM, EN ACHT JIJ DAT TE BONT,
Zo ben jij Censor van de scheten en van stront.
Sinds jaren heeft Patrick een exemplaar van de eerste editie van LA VIE MODE D'EMPLOI in een van de vitrinekasten. Achevé d'imprimer le 25 août 1978 geeft aan dat het inderdaad om de eerste editie gaat. Zo'n eerste editie kost geld. Het is een uitgave van P.O.L., 700 bladzijden. P.O.L. heeft een prachtige editie van de laatste, onafgewerkte roman van Perec, "53 jours", een detective.
Twaalf hoofdstukken afgewerkt, een derde van het boek.
De P.O.L.-editie biedt de schetsen en steekkaarten van het ontbrekende tweederde.
dinsdag 10 maart 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
"Kan ik U iets offreren ?"
knikte de handelaar onthoofd.
Nog maar pas was hij
met haar verbeelding verloofd.
"Krab eens op mijn rug,"
lachte het sletje hem terug,
"dan krab ik de jouwe.
Kom hier
en klaar
en vlug !"
Ze draaide hem op zijn rug
en verkrachtte hem terug.
"Kan ik U iets offreren ?"
knikte haar verbeelding onthoofd.
Nog maar pas was zij
met de handelaar verloofd.
"Krab eens op mijn rug,"
lachte de handelaar haar terug,
"Dan krab ik de jouwe."
Een reactie posten