zaterdag 7 maart 2009

vrijdag 6 maart

de aanwezigen
project: toonmoment schilderkunst, 3de bachelor Sint-Lucas
tijdstip: 20u

Klazien en een bril en een button aan het vessie. Amy van interieur. Glenn volgt Multimedia.
Hanne van schilderkunst draagt een blauwe sweater. Stefaan doet de bar. Ook blonde Hannelore (het meisje met de cadmiumrode mantel) is van schilderkunst. Leen heeft een rode sjaal om, Cindy een blauwe. Cindy en Dominiek zijn van de Masters. Lena zit in een rolstoel. Wat is ze blij met haar zoon, zegt ze. Johan is de papa van Willem. Willem lacht. Ignace plaatst een leeg bierglas op het barmeubel. Melissa draagt zwart: een zwarte jas, zwarte schoenen. Wat voor schoenen? Naaldhakken? Nee, ze hebben wel een hak maar naaldhakken zijn het niet. Lynn is van textiel. Niels en z'n rare klak. En een mooie bril he, grapt hij. Puur voor de show, die bril. Nele heeft een haarband, Remi een zwarte sjaal. Marjolein is de dreadlocks, Joke een paardestaart. Sam en Cécile en Kasper. Kasper in een ultramarijnblauwe werkkiel. De sakuhachi van Kasper. Rico heeft een roze button aan z'n vessie. Ilona is de oma van Hanne, Greet de mama van Hanne, Jan de papa van Hanne, Jef de opa van Hanne en Hanne is Hanne. Louis met een wollen muts. Freek draagt zwart. Krysztoff is de kerel met het hoedje. Hij heeft een Canon bij en z'n rode wollen sjaal is door oma gebreeën. Puck draagt een leren jekker. Johanna is er ook. Volgende week woensdag doet ze een performance in de witte ruimte. De karmijnrode sjaal van Lendert. Ook van oma gebreeën. Robbert ook, allemaal van oma gebreeën. Wouter springt binnen. Maarten heeft All Stars. Simone is Duits en Naia een Deense. Born in Korea, zegt ze. Schoon madam. Beatrice is het lief van Frank. Ze studeert Rechten.

In de kunst is alles krom. Een juiste kromming vinden, daar gaat het om. De rechte lijn is voor sporters.
De honderd meter rechte lijn lopen ze tegenwoordig in 10 seconden. In de kunstensector spelen andere limieten. Theoretisch ter plaatse trappelen en inhoud tot de inhoudelijke macht, lopen op 1 seconde. Zonder die limiet tel je eigenlijk niet mee.
Trouwens, er wordt gesukkeld, sommigen raken niet uit de startblokken of komen vast te zitten aan onvoorziene hindernissen, anderen banen zich een weg tussen de theoretici door, het is duwen.

Lendert over sigarettenpapier. Als hij 's nachts ontdekt dat hij aan het laatste blaadje toe is - nachtwinkel dicht! ramp! - opent ie een ouwe schoendoos. Van het satijnen inpakpapier kan je makkelijk sigarettenblaadjes maken, zegt hij.

2 opmerkingen:

Karin Borghouts zei

Je schrijft wel goed!

Kunst is een praktijk.
Een kromme praktijk misschien, daar moet ik eens over nadenken :)

Anoniem zei

Graag wat meer info over Lendert, interessant.