zondag 8 maart 2009

zaterdag 7 maart

Tweeënzeventig bezoekers... Is dat veel of is het weinig? Niet op jaarbasis he, ik bedoel vandaag tweeënzeventig bezoekers. Is dat veel of is het weinig?
1° Weinig. Bij bomaanslagen horen meer dan honderd personen om het leven te komen. (inhoud tot de inhoudelijke macht: ze maken deel uit van hetzelfde moment)
2° Veel. Op plaatsen waar zich geen bomaanslagen voordoen zie je meestal geen mens.

In Omega Minor gestrand op bladzijde 15. Het gevoel dat ik dit gladde proza niet veel langer volhou. Onuitstaanbaar glad.

Mijnheer Lemaitre komt voor Robbert en Frank. Zijn er niet, zeg ik. Wat jammer, zegt hij.
Later Robbert en Frank: 'Is Lemaitre geweest?'
Ja. Lemaitre en een dame, zeg ik. 'Lemaitre!' stamelen ze.
Frank (perplex): Sjonge jonge.
Aan Lemaitre hebben ze goeie herinneringen. Hij volgt al hun projecten. Beste leerkracht die ze gehad hebben. Sterker, wat ze nu doen hebben ze voor een groot deel aan hem te danken. Frank dist wat anekdotes op. Sjonge jonge.
En het filmpje hebben ze op dvd gezet zodat het niet langer met de laptop moet.

Marc heeft het gezien, het vandalisme in het houten hok van unit 7. Een puberale frats: een van de wanden staat vol zwarte vingerafdrukken. En de laptop stond op youporn. 'Ja, jongens he,' grinnikte Charlotte, die zich afvroeg waar Céline uithing. Ze zaten in een vacuüm, zei Robbert.

Vierenzeventig. Net voor sluitingstijd springen nog twee bezoekers binnen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is dat veel of is dat weinig...
als het werk vreselijk is,
gelukkig maar.

van zei

Heimelijke Vreugde 1, A. L. Snijders, bovenaan bladzijde 132: STRONT. 'Misschien zijn er lezers van deze rubriek die nooit een opening van een kunsttentoonstelling hebben bijgewoond. Voor hen schrijf ik dit.'