zaterdag 26 augustus 2017

plekken

Wommelgem. St. Damiaanstraat. Tof. Hier had ik altijd al willen wonen, onder de kerktoren. Terry en Bob runnen KWEK KWIK KWAK, een pinguïnspeciaalzaak. Zal ik u aan mijn tante voorstellen? # Dit soort plekjes is lange tijd onveranderd gebleven, herinnerde Harald zich, een gepensioneerde hond. Op het dorpsplein stond een raket.
Puurs. Gemeentehuis. Geen bijzonderheden. Een editie van Van Camp te Puurs. Voor meer uitleg bel 031/79.72.77 te Stekene.
Melle. Nieuwe brug.
Liège. Carte officielle de l'Exposition Interationale de Liège 1939. Palais de la Section Française II, Paleis van de Fransche Afdeeling II; waar naar verluidt zes architecten aan gewerkt hebben. Edition autorisée A.A.P.B. 1939. Grijsbruine postzegel met leeuwtje afgestempeld in Luik op 12 augustus 1939, een zaterdag. Warme, zomerse dag, wolkenloze hemel, er waait een zachte wind. Op de voorpagina van het Algemeen Handelsblad: TREIN VERNIELT VRACHTAUTO. Vier inzittenden werden gedood. Gombrowicz is net in Buenos Aires aanbeland. In het jaar 1939, schrijft hij hierover, bevond ik me in Buenos Aires, losgerukt van Polen en van mijn vroegere leven, in een ongewoon moeilijke situatie. Het verleden was failliet. [Trans-Atlantisch, Polak & Van Gennep 1977, blz. 7; voorwoord bij de Poolse uitgave] Duitsland valt Polen binnen op 1 september 1939. Geadresseerd aan een echtpaar in Brussel, van Claire en Emile.
Rotterdam. Havengezicht. Geen bijkomende gegevens.
Tournai. Pont des Trous. Postzegel verwijderd. Afgestempeld in Brussel op 17 april 1935 en geadresseerd aan de heer Willems, een luitenant. Willems verblijft op dat moment in Brasschaat, in l'Ecole de Cavalerie. Meilleur bonjour de Tournai, Paul.
Bertrix. Champs Morais. Roze postzegel met beeltenis van Koning Boudewijn, afgestempeld op 6 juli 1965.
Tombeek. Sanatorium Joseph Lemaire. Un angle de la façade principale, vers la cour d'honneur.  Grijze postzegel met leeuwtje, stempel ontbreekt. Geadresseerd aan een zekere Catharina V, Eilandstraat 63, Langerbrugge.
Geen bijzonderheden, behalve een korte notitie in potlood, NOVICAR II.
Orroir - Mont de L'Enclus. Villa des Roses (Pension de famille). Donkergroene postzegel met Koning Albert I, stempel onduidelijk. 1926.

Geen opmerkingen: