vrijdag 20 oktober 2017

the singing painters meet carver & horn

The gig at croxhapox on October 20. Formatie voltallig. Guitar, drum, bass, trumpet, vocals.
Impro.
De trompet zal het concert op gang trekken. Het tapijt is voor het drumstel. Geen setlist, wel een opname. Instrumentale prelude, dan Yellow Liquid: Nice head on the table, gee man, that's some nice head on the table tot en met fill head with yellow liquid. Als ik het goed heb een lyric uit 2001. [De persoon die het woord neemt, is zijn hoofd kwijt. Het staat op tafel. Hoe het daar terechtkwam, is onduidelijk. Hij vraagt zich af of het niet zinniger is om het hoofd aan te trekken, heeft niet door dat het hoofd op tafel zijn hoofd is. Dan zou ik twee hoofden hebben, bedenkt hij. Dat is op z'n zachtst gezegd toch veeleer bedenkelijk. Ook het hoofd zit verveeld met de situatie. Het berispt de onthoofde, merkt op dat het zich ruim 70 bladzijden ver op tafel bevond voor het opgemerkt werd. Key sentence: Head, don't try to manipulate me.]
Het boek:
Walter Benjamin's Archive, Fig. 2.5. On Proust & Kafka: There is something that Proust has in common with Kafka and who knows whether this can be found anywhere else. It is a matter of how they use "I". [unpaged] Het idee om de set hiermee te beginnen. You can survey them and get to know them without having to be in the least attached to them. In these authors the subject adopts the protective coloring of the planet, which will turn grey in the coming catastrophe. Het slachtritueel.
Foto boven: instrumentale setting, Merlyn aan het drumstel, Peter Jacquemyn vooraan rechts. Is net na The Food Supplement en voor de stemperformer Ocean op gang trekt, een lange, bestiaal-delirische versie van Ocean.
Onder: setting na het concert.
Set: Yellow Liquid (twee keer), Table, The Food Supplement, Ocean, Texas Shopping, Friday Night Dinner & Bryn Jones Featherweight.

Geen opmerkingen: