zaterdag 14 oktober 2017

crox 549

Links: recent werk van Christophe Lezaire.
De druk bijgewoonde openingsavond is net afgelopen. Op het erf onderzoekt Nena het reukspoor van soortgenoten. Over haar bevindingen is weinig bekend.
Ik had in Zizek zitten lezen. So the only true question today is this: do we endorse the predominant acceptance
of capitalism as a fact of (human) nature, or does today's global capitalism contain strong enough antagonisms to prevent its indefinite reproduction? [The Courage of Hopelessness, p. xix]
Een zomerse dag. In het stadscentrum, tot ver voorbij de rand van wat als 't Kuipken bekend staat, een schrokkerige hoeveelheid toeristen, vaak in bendes die door driftig zwaaiende gidsen tussen andere kuddes door van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid gebracht worden, terwijl er amper meer te zien is dan een gedrochtelijk door elkaar heen schuivende en stappende massa die in een consumptiegestoord delirium tremens als kots over de pleinen baggert. Schrikwekkend.
Boven: lege flesjes en recent werk van Johan De Wilde.
Onder: idem.
Middernacht. Moulin vlamt uit de speakers. De laatste gasten, ook beide kunstenaars, zitten onder de triomfboog aan het water.

In een essay iets van Berio die zei dat hij niet hoog opliep met inspiratie.
Een van de problemen met traagspringen is: je weet nooit hoe het afloopt. De zilveren medaille uit 1972 was net ten zuiden van Sebastopol in de Zwarte Zee beland en hebben ze daarna niet teruggevonden.

Geen opmerkingen: