dinsdag 1 mei 2018

avondalfabet

gemeenplaats Just because something is (a) common, (b) a common, (c), sense, a common sense, (d) question mark (because of that and nothing else), conclusion! right! conclusion! conclusion, doesn't mean it's (e) common, (f) a common, (g) a, (g) a common practice, a practice because of (h) that and nothing else.
grandpa And have a look now at the place where grandpa got burried. ___Who's grandpa? Everyone is grandpa. ___Johnny the fat cricket is grandpa? Johnny the fat cricket is grandpa. ___ I don't like Johnny the fat cricket. No one does.
hypocrisie Wat het Chinese koppel overkwam. x: Dus, euh, ik denk dat ze naar Duitsland waren verhuisd, en daar is de vrouw bevallen waardoor ze permanent residence permit verkregen had, en haar man niet, euhm, dan, euhm, besloten ze om niet voor family reunification te gaan omdat hun appartement niet groot genoeg was en omdat ze onvoldoende inkomsten hadden, euhm, later, als ze toch naar een appartement verhuisd waren dat groot genoeg was voor een familie van drie mensen en de inkomsten ook ruim voldoende waren, besloten ze wel voor de reunification te gaan, zodat ze legaal konden, hij, vrouw, kind, en om dat te kunnen moest hij naar China, daar de aanvraag indienen, want die aanvraag was alleen daar mogelijk, en toen zei de ambassade we hebben onvoldoende bewijs dat jullie samenzijn, de jaren dat jij er illegaal was tellen niet mee, we geloven niet dat jullie een familie, een gezin zijn, en daarna duurde het acht jaar voor ze eindelijk weer samen waren. [ze nemen nog liever 1 euro van een armoezaaier dan 5.000 van de parvenu]
mosterd Het gebeurt niet altijd, dat het zo scherp staat dat het in je neus blaft.
neuriën een niet door hersenen bestuurd door denkbeelden door achtergrond in de steek gelaten muziekje
notitie Wat is volgens jou het tegenovergestelde van gemeen, vroeg ik. Lief, zei ze, zei ze zonder nagedacht te hebben. Heb je hierover heb je heb je hierover nagedacht, vroeg ik. Nee, zei ze. Is genoteerd, zei ik. Dacht ik, zei ze. En dat heb ik allemaal opgeschreven, zei ik, dacht ik, zei ze, zegt ze.
pas du tout Pas du tout.
patroon Als alles zinvol was, daar zou ik pas echt depressief van worden, zei ik.
pot Van de pot, door de put, uit de pot, in de pot gerukt.
punt Overbodige data. Het socialisme heeft niets te vieren. 1 mei schaffen ze af.
revolutie Beginselen. 1. Laat de mensen met rust, geen methodiek, en ze stikken in hun bicky burgers.
toerisme Wat is het verschil tussen een containerpark voor en een containerpark van toeristen. Er is geen verschil. Gent en Brugge afbreken, afbreken, en zonder, zonder dat iemand het merkt, stie, stiekem, heropbouwen, op, heropbouwen, geheime plek, op een geheime plek; katharsis; bevrijding. En daar staan ze dan. Godverdomme.
tumult Wat heb je over tumult te vertellen? Euh... kan je je vraag specifieker stellen? Het project van tumult in de krook... Het is een installatie van David Denil. Foto's. Foto's? Projectie en livestream. Livestream van wat? Van het Oekraïnse nieuws. Wie zorgt daarvoor? Het staat er al. En welk materiaal heb je daarvoor gebruikt? Tevisieschermen. Televisieschermen... meervoud? Drie. Waar... in de kelder van de krook? Ja. Maar het is niet echt de kelder, het is een benedenverdieping. Waar de kinderafdeling zit? Ernaast. Morgen? Ja – kom je kijken? De hele dag? Ja. Tot elf uur 's avonds. Zijn er interviews gepland? Nee. En waar zit David? In New York. Master? Ja. Hij is er een reportage aan het maken denk ik. Hij wil een project met zwarten maken, Field Study.
up Ik ga maar eens upsteers kijken.
zelf Een van de icooningrediënten van de jaren vijftig: zelfrijzende bloem.

Geen opmerkingen: