zaterdag 22 oktober 2022

Parijs

Plaisance. Het metrostation.
In Beaubourg een expo van Alice Neel. Alle figuren in blauwe lineaire contouren. Soms heel erg vluchtige penseelstroken.
Picasso slordig.
Alles na '65 strontvervelend. Beuys springt er uit: een video van de performance met de coyote en een discours over het failliet van de kunstscene.
In het Louvre Corot. Iedereen staat voor de Mona Lisa, stel ik me voor, in rijen naast, achter, voor, onder en boven elkaar, en in de Negentiende eeuw is niemand.
Iemand zou de kooi waarin de Mona Lisa opgesloten zit met roomtaart bekogeld hebben. In de doorgang naar Sully is politie.
Dan les Tuilleries. Une foule de gens. En effet partout, partout une foule de gens.
De metro naar Montparnasse. Ca fait d'abord la ligne 1, plus tard le 13 vers Chatillon.
Montparnasse.
Blvd. du Montparnasse en hier Café du Montparnasse. 18h.
Un perrier et un pression. Uitzicht op la tourelle de Montparnasse. Ca date des années soixantes. BUREAUX A LOUER, Tel. 45 38 31 70, staat er, iets onder halverwege de hoogte van het lagere gedeelte van het torencomplex. Op het gelijkvloers is een C&A.
Avondspits. De hele tijd door passeren mensen aan het terras.
Eerder op de dag in een taxi die na een korte rit door onbekende straten aan de overkant van het kruispunt voorbijkwam.
Een affiche die overal in het straatbeeld aanwezig is : Venise révélée. Het beeldmateriaal is hermetisch, obscuur, geen idee waarover het gaat.
Een ambulance. Fietsers, auto's, scooters. Opvallend veel fietsers. Lijnbus 58 draait met een brede bocht rechtsop. Dan nog een bus, fietsers, een razendsnelle electroped, auto's.
Aan de verre overkant van het kruispunt het woord HIPPOPOTAMUS. Straathoek met pofkastanjes. Une foule de gens.
Rue d'Odessa. Perec frequenteerde de buurt, lees ik.

Geen opmerkingen: