donderdag 23 februari 2023

23 februari

Dat je hart sneller gaat kloppen, bij wijze van spreken, als je haar ziet, het meisje dat er werkt, een lesbienne.

Dat het flesje tabasco,
       made in U.S.A.,
       McIlhenny Co, Avery Island,
       TABASCO
       brand,
       PEPPER SAUCE,
       150 ml,
bijna op is. Een flinterdun bodempje is alles wat het heeft. 27 november 2026, op die dag zal de versheidsdatum overschreden zijn.

Met een stoel die je met beide handen optilt, de rugleuning met je rechter–, het zitvlak met je linkerhand, net hoog genoeg, zo hoog, niet hoger, dat je de stoel zonder bijkomende schermutselingen over ander meubilair heen tillen kan; er op letten dat het zich niet langer met 4 poten op de vloer bevindende zitmeubel, de stoel, niet tegen het andere meubilaire botst; dat de stoelpoten met acrobatische precisie over het andere meubilair getild worden, waardoor de stoel, die je stevig met beide handen vasthoudt, de rugleuning met je rechter–, het zitvlak met je linkerhand, aan een tafel belandt waar op dat ogenblik niemand zit, niemand, voorlopig, jij evenmin, hoewel toch reeds met enige stelligheid verondersteld zou kunnen worden dat het jouw tafel wordt, nietwaar, aan die tafel dus, waar al een stoel staat, naast die stoel, tussen die stoel en een plek die door eigentijds geformuleerd meubilair ingenomen wordt, zodat iemand die op de door jou exact op die plek gepositioneerde stoel zou willen plaatsnemen ook op de zich dichtst bij die stoel bevindende sofa plaatsnemen moet, en tegelijk niet op de sofa zonder ook de stoel mee in zijn of haar zithouding te nemen.

Dat ik vandaag in De Slegte een exemplaar van de fenomenale feminatheek tegen het lijf liep.

Dat de stoel voor je partner bedoeld is. Die er niet op plaatsneemt. Het gezelschap waar jij deel van uitmaakt gaat aan een andere tafel zitten. Hierdoor blijft de stoel, waarop niemand plaatsnam, waar intussen ook helemaal niemand aandacht voor heeft, midden de doorgang staan, niet langer haaks op maar parallel aan de sofa.

Ze zit met haar rug naar je toe. Ze leest een boek.

Geen opmerkingen: