dinsdag 15 juni 2010

dinsdag 15 juni

foto: mailart van wouter feyaerts en sjoerd paridaen

In de corridor staat een stoeltje. Over de rugleuning van het stoeltje hangt een blauwe broek. Naast het stoeltje ligt een lap jute, naast de lap jute een natte dweil en een zak met gips, zakken met, zakken zonder, er staat een emmer, er zijn borstels, een flacon zwarte verf van Pebeo, drie potten met witte verf, een rol blauwe tape en een wollen deken met luipaardmotief. Van wie de sleutels zijn, van wie de grijze werkkiel is, waar ze die rol keukenpapier voor nodig hebben. Iemand die hier ongetwijfeld het antwoord op weet, brengt met zwarte verf een tekst aan op de muur helemaal achterin de witte zaal. De tekst komt uit Violet van Courtney Love: WHEN I GET WHAT I WANT I NEVER WANT IT AGAIN.
In een van de belendende ruimtes is het ratelende geluid van een goederentrein.


Simon is in de grote zaal. 's Namiddags staken Bart en Wouter een handje toe. De studenten van Multimediale Vormgeving waren een kijkje komen nemen en lieten een eerste spoor achter: INHOUD IS PRIVE, witte letters op zwarte fond. Leest veelbelovend. 's Voormiddags was ik bij de Rechtbank van Koophandel langsgeweest. Daar kennen ze me. Ze weten heel erg goed wie ik ben. Ik ben er zelfs bijna beroemd, een uniek geval. Een van vorige keren hadden ze me tot elf keer toe in machteloze radeloosheid op een of ander detail gewezen dat ik keer op keer stiekem over het hoofd bleef zien.

Simon legt uit wat kneedepoxy is. Het gaat om kneedepoxy met carbonvezel wat ze kunsthout noemen. De carbonvezel zorgt er voor dat het een blauwe kleur heeft. Als Simon hierover begint, is hij in zijn element. Aan de binnenzijde, verneem ik, werkt hij het af met plastiline. Vroeger deed hij het met klei maar dat bleek wat nadelen te hebben.
Kneedepoxy heeft twee componenten, PE 640 A is de pasta en PE 640 B wat het hard maakt.

Ik ga bij Gwen en Sjoerd langs. De moussaka, een moussake met rundsgehakt, is zacht en romig. Het gesprek komt op De Morgen.
Wat Van Tillo ook aanraakt, alles gaat naar de haaien.

Geen opmerkingen: