maandag 28 juni 2010

weekendalfabet (21)

ijsblok 1. Ann telefoneert me. Er is hier iemand met een ijsblok, zegt ze. Wat zeg je, zeg ik. Ze herhaalt wat ze zonet heeft gezegd. Er is hier iemand met een ijsblok, zegt ze, dat is wat ze zegt, en op die ijsblok zegt ze heeft hij een dvd-speler en een videoprojector gemonteerd. Ik had het kunnen peinzen, ik had het kunnen peinzen. Ik had het kunnen peinzen. Een dvd-speler op een ijsblok van honderd kilo plaatsen, ik had het kunnen peinzen. Wie is dat, met die ijsblok, vraag ik. Dat weet ze niet. Dat iemand die dvd-speler gauw van die ijsblok weghaalt, zeg ik. Op de achterkant van elke dvd-speler staat: WARNING. TO PREVENT FIRE OR SHOCK HAZARD DO NOT EXPOSE THIS APPLIANCE TO RAIN OR MOISTURE.
Dries met een ijsblok van 100 kilo. Ik had het kunnen peinzen. Op die ijsblok een dvd, op die dvd een beamer.
Na het telefoontje van Ann was het rustig gebleven. Dries bleek de ijsblok zo gemonteerd te hebben, door twee stukjes hout tussen beide elementen aan te brengen, dat er geen gevaar op kortsluiting was. Toen ik hier later over nadacht, kwam ik tot de conclusie dat ik twijfelde aan alles wat me over de ijsblok en de stukjes hout was gezegd.
2. De beamer bovenop de ijsblok, een ijsblok van minstens 100 kilo, projecteert een rol keukenpapier op de houten tussenwand. Interessant.
3. Ann met het karretje. Een druppelspoor. Oona hielp met de ijsblok. Laura gaat de pompbak te lijf met een spatel. We hebben geen idee hoeveel het ding weegt. Ijs is glibberig.

Geen opmerkingen: