woensdag 9 juni 2010

woensdag 9 juni

Tikfoutje: Meneer x neemt vrijdag op donderdag.
En maandagen alleen op woensdagnamiddag. En alle verloren momenten samen, dat maakt nog een week.


Florin is in de keuken bezig. Laura draagt een zebrarokje. In het tuintje scharrelt een merel.
Gisteren tickets gekocht voor de concerten van Ornette Coleman en Daniel Lanois. Doo Rag schalt door de speakers.

Achterin de grote zaal is het geluid van een ventilator. Het is een van die dingen die Morrens, Dobbels & Delva zich aangeschaft hadden voor de vierde unit van brainbox twee: een ventilator. Even de benen nemen naar Vladivostok, grapte Morrens.
Anouk is in de Thomsenruimte bezig geweest. Op de vloer, achterin de smalle, langwerpige ruimte, ligt een hellend vlak van melkwit porselein. Een zwarte ventilator staat vlak voor de porseleinen helling en beweegt traag heen en weer.
Minder duidelijk is de functie van een grijs, doosvormig toestel.

In de grote zaal is Kathleen van de fotoklas bezig geweest. Aan een van de muren hangt een werk dat alles samen uit 3240 foto's bestaat.
Ik heb het nageteld, de puzzel is 60 foto's hoog en 54 foto's breed. Op de vloer ligt een rechthoekig stuk folie dat exact dezelfde afmetingen heeft. Zonder het vel fotopapier dat er in opgerold zat. Vlak naast de folie staan drie stoelen die treintje spelen. De trapladder heeft er zin in.
Ik zie de taferelen voor me. Behaagzieke nonchalance van voorwerpen: een nijptang, 2 hamers, balkjes, een plankje, de boormachine, een waterpas.

Florin bladert in een boek met aquarellen van Turner.

Geen opmerkingen: