zaterdag 19 juni 2010

weekendalfabet (20)

foto: Nan-Ping Chang
Ann zegt
1. Goh, vandaag, effe denken. Die twee zaten daar half in slaap omdat het zo laat was geweest. Ze zaten op mensen te wachten. Echt, we hebben ons moeten wakker houden.
2. Ik heb twee verschillende kousen aan. Het een licht fluogroen, het ander grijs. En een nieuw zwart lijveke. En afgesneden botten.
lijveke --> topje, bij van Dale (het) 1 klein lijf, bv. van een kind of klein dier 2 deel van een kledingstuk; - zelfstandig kledingstuk dat het bovenlijf bedekt, m.n. voor vrouwen, hetzij als boven- of onderkleed, syn. bovenlijfje
botten --> laarzen waarvan er een aan de bovenrand afgesneden was, wat ze bij Pieternel kocht aan Sint-Jacobs
Voor de volledigheid: En mijn trainingsboek. (nvdr. een zwarte, stijlvol)
3. Voor het eerst Vandekerckhovekoffie gedronken. Het hoogtepunt van de dag. AVS is het komen filmen.
4. Aangezien zij er waren /Simon en Saidya bedoelt ze/ en Simon zijn werk best zelf kon uitleggen, zat ik de hele tijd dag achter de computer. Maf, dat werk op die sokkels.
5. dat ze Saidya vroeg wat zij doet als ze in Ghuislain permanentie doet.
6. Er was iemand die zijn sleutels kwijt was.
7. dat Nan-Ping op haar facebook foto's van gisteravond heeft geplaatst. Eentje van Laura onder andere. Laura in gesprek met Simon.

foto: Nan-Ping Chang

bezoekersaantallen 20 op zaterdag, 41 op zondag. 300 op vrijdag.

de boeken van Tim
Tim Cleuren komt van de boekenmarkt in het Caermersklooster. Dat heeft voor een bizar allegaartje van titels gezorgd. Geen romans, geen poëzie. Tim, die van plan is om filosofie te gaan studeren, heeft andere merktekens.
La Clandestine van Liliane Siegel, twintig jaar in de ban van Jean-Paul Sartre;
België en de jaren na documenta IX, een uitgave van Ludion;
Cultuur als dwarsligger /op de cover een zwartwitfoto en op die foto een spoorwegterrein met een bord waarop volgende mededeling staat:

N.M.B.S. Dwarsliggerswerkplaats

/, een tractaat of ontwerp of iets in die zin met het cultuurbeleidsplan van Stad Gent periode 2002-2007;
van drs. J. W. Soonies Psychologie in leven en wetenschap /met een eerste zin waar je je broek aan scheurt: In onze huidige samenleving gebruikt 10 procent van de volwassen bevolking kalmerende middelen, waarvan 6 procent chronisch./ Twee
bestsellers. Het Boek van Mormon met als ondertitel eveneens een testament aangaande Jezus Christus (in het voddenhok liggen ze in een deuk van het lachen) en de Kunstgids 2003. En dan nog wat volumes die de ecclectische modus operandi van Tim vervolledigen:
Aleksej Soeënin, Moderne denkmethoden van de schaker - voor beginners en gevorderden, een uitgave van Thieme te Zutphen;
Geographies of resistance, edited by Steve Pile and Michael Keith,
en het verbluffende Vennootschapsboekhouden, door Robert Vertonghen en Chris Lefebvre, een uitgave van Acco.

geographies of resistance
1. Finally, the practice of resistance can change the meaning of particular places. Clearly, changes may be interpreted differently between and within various groups, while others may not experience a change at all. bladzijde 85
2. The different other, placed beyond the bounds of community, becomes a source of both fear and fascination: condemned and idealized, needed and negated, always exoticized, it is only ever represented through the fantasies of those inside the borders of the same. The marginalized other is denied its own difference by this construction of community. bladzijde 185
3. We took the traditional lands and smashed the traditional way of life. We brought the diseases. The alcohol. We committed the murders. We took the children from their mothers. We practised discrimination and exclusion. It was our ignorance and our prejudice. And our failure to imagine these things being done to us. /Keating, 1993: 5-6/ bladzijde 207

iemand
Iemand zegt: Niet in problemen denken.

koffie
Simon, een koffiekenner, introduceert de kopi luak, een katachtige uit het Andesgebergte die op koffieboonbessen verlekkerd is. De boon zelf verteert niet. De uitwerpselen van de katachtige worden verzameld en gebrand en dat levert de kopi luak variëteit die in Gent alleen door Vandekerckhove verkocht wordt. En wat interessant is aan een Italiaanse espressopot is het lage kookpunt, legt Simon uit. Minder cafeïne en hierdoor meteen ook koffie met een zachtere smaak.

Lucy
Bij Lucy zitten vijf Afrikanen, een zuipscheet en drie jongens die er om een andere reden zijn beland. De Afrikanen kaarten. Het is prachtig. De kroeg van Lucy is een kunstwerk.
De jongens aan de kaarttafel zijn altijd dezelfde. Bulid is een Marokkees. Hij glundert. De kaarten zitten goed. Ze hebben drank. In de kroeg van Lucy is drank tot ze er gek van worden.

maaltijd
Tafelen in de Komkommertijd. Alex in een zwarte jurk. Heerlijk zachte bloemkoolsoep, rijst op smaak gebracht met kokos, gepaneerde en gefrituurde courgetteschijfjes, een aardappelmix, samosa en salade.

Het gesprek kwam op De Morgen. Dat ze als elke gazet het nieuws van gisteren brengen en zich dus net zo goed Van Gisteren zouden kunnen noemen. Rubens, Tintoretto, veilingen, een diefstal hier, een moord daar en alles wat normaliter op bladzijde 40 thuishoort, zei Simon, heeft er de status van voorpaginanieuws. Een inhoudelijk verraad, het uitgeholde discours van een tabloïd.

onderscheid
Een reetveter in Holland, in Afrikaans het amperbroekje.

twee
Over de presentatie van Simon.
Tim zegt: theatraal.
Willy zegt: spectaculair.

vogel Een merel, de illusie, een volière.

Geen opmerkingen: