vrijdag 17 september 2010

vrijdag 17 september

spiraal Merlyn komt met een konische structuur op de proppen. Zo gaan The Singing Painters musiceren, zegt hij, van punt naar vlak, konisch, tot aan de ronde opening, en dan van vlak naar punt.
We drinken bier, roken, kijken naar het papiertje
. We gaan een plaat opnemen, dat is de bedoeling.
Op het papiertje staan drie dingen:
I. Ascending. /falling down/
II. Groundfloor.
III. Sinking.
Michaƫl merkt op dat hij niet in topvorm is maar dat lijkt weinig uit te maken. We spelen. Gitaar, drum, keyboards.
I. Ascending /falling down/ zit meteen goed. Als je over details begint na te denken, zou er aan gesleuteld kunnen worden, maar dat geldt ook voor andere dingen. Alles kan beter. Het mooiste is: de gitaar klinkt als twee stukken ijzer die tegen elkaar aanbotsen.

Whitley, Chris
We luisteren naar Living With The Law, een plaat van Chris Whitley. Het was Merlyn die op het idee gekomen was om de repetitie hiermee te beginnen, met Chris Whitley.
Na Living With The Law luisteren we naar een cd met muziek van indianen. Later kom ik aan het MSK in een alcoholcontrole terecht. We hebben wijn gedronken, zeg ik, een heel erg goede wijn, dan aten we friet en we hebben de avond besloten met grappa. Twee glaasjes grappa, beken ik. Het valt mee, ik word niet behandeld alsof ik een misdadiger ben, heb twee keer te blazen, kom weg met 0.19.

Geen opmerkingen: