zaterdag 30 oktober 2010

zaterdag 30 oktober

Het meest opvallende verschil tussen religie en nationalisme: god bestaat niet. Voor de rest is het één pot nat.
De boerkes van het Vlaams Nationalistisch front kwekken over geld dat naar Wallonië vloeit terwijl ze er zelf mee smijten, met dat geld, om het niet over de handelspraktijken te hebben van die boerkes in schimmige landen waar ze geen spijker hebben om aan hun gat te krabben. Derdewereldproblematiek, zouden ze dat woord ooit al gehoord hebben. En maar zeiken over de Walen. Wat betekent het woord collaborateur ook al weer, eigenlijk. Zijn ze dat vergeten, in de kroegen aan het marktplein van Zeikt en Pisterplekke?

Vlaanderen, de bananenrepubliek van een politiek autisme.

Slava en Marta, die ooit in Sint-Petersburg woonden, begrijpen niet waar het om gaat. Ze kochten een lap grond vlakbij Sant-Vith in Duitstalig België, tussen Malmedy en Vielsalm. Aan Russen kan je niet uitleggen hoe het met die B-H-V kwestie zit, dat dat met kieskringen te maken heeft en Vlamingen die zich bekocht voelen omdat ze op hun kiesbrief ook op politici uit Waals Brabant kunnen stemmen terwijl net zij het kiesstelsel hebben dat op alle regio's van België van toepassing had moeten zijn.
Federale en internationale politiek, het is van een ander niveau.

Marta had veenbessentaart gekocht. Zij nam één taartje, ik kreeg er twee. Zij en Slava wonen in Maastricht. Nadat ik had uitgelegd dat het met B-H-V om de Vlaamse kieskringen gaat en dat die problematiek eigenlijk ook net zo goed gereduceerd kan worden tot een Vlaamse identiteit die zich bezig houdt met vlaggenzwaaien, liedjes zingen, Benidorm, grieten van eigen bodem met dikke tetten en op teve naar FC De Kampioenen kijken, hadden ze het wel door, vermoed ik. Ik denk niet dat ze begrepen waarover ik het had.

Geen opmerkingen: