zondag 23 oktober 2016

open ateliers: blanco


boven : Tafel 1 met bijdragen van o.a. Samira, Conrad, Marie-Fleur en Hilde. De tekeningen, wat ook voor alle andere tafels geldt, zijn van William Ludwig Lutgens.
onder : Tafel 2 met bijdragen van o.a. Eddy, Naomi, Arnaud en Louisa.boven : Tafel 3 met bijdragen van Klaas (het fauteuil en de Permeke catalogus) en Ruud. Andere bijdragen niet zichtbaar op deze foto.
onder : Tafel 3.boven : Tafel 2. Voorin de bijdrage van Louisa. Het hefkarretje is van Eddy, de naaimachine van Naomi.
onder : Tafel 1. De potplant met madarines komt uit het atelier van Klaas en figureert op minstens één schilderij. Tussen de tekeningen van William ook een kladversie van het voorlopig recentste interview van Hilde Van Canneyt, een gesprek met Michèle Matyn bedoeld voor de blog Gesprekken met kunstenaars. Hilde is een van de residenten van Vloer 0.


Geen foto van tafel 4 (het loopt om een of andere reden fout met het uploaden). Tafel 4 bleef leeg. Aan die tafel werd 's avonds de tekst WAARNEMINGEN GESPREKKEN BEVINDINGEN voorgelezen, wat ongeveer een uur nam, een verslag van de gesprekken die Lore Smolders en schrijver dezes met alle huidige residenten van de Veeartsenijschool hadden. De tekst werd voorgelezen door achtereenvolgens Daniëlle, Stijn, Marta, Godart, Laura, Arnaud, Samira, Conrad en Lore.


boven : De boekenstapel met 13 werken van Albert Camus, een van de bijdragen van Eddy. 's Avonds, we tafelen in de Walrus waar ook Zwart Wild samenzit, overhandigt Eddy me Essais, een Gallimard in de reeks Bibliothèque de la Pléiade, met al het essayistische werk van Camus. Het corpulente boek, 1930 bladzijden, bevat L'envers et l'endroit, Noces, Le mythe de Sisyphe, Actuelles I, L'homme révolté, Actuelles II, L'été, Chroniques Algeriennes (ook wel bekend als Actuelles III), Réflexions sur la guillotine & Discours de suède.
onder : De Bernina naaimachine van Naomi.


onder : Een bijdrage van Eddy.
onderin : Op het blauwe spandoek een bijdrage van William Ludwig Lutgens.


Geen opmerkingen: