vrijdag 14 april 2017

plekken

Aalter. Openluchtcentrum Nobelstede. Camping. Begin jaren zeventig, wat onder andere blijkt uit de postzegel van 2F50, afgestempeld te Eeklo, met een afbeelding van de zeesluis te Zelzate, en de gestempelde mededeling 'Vermeldt in het adres de officiële straatnaam'. Of: Vermeld in het vervolg... Een editie van NV Thill te Brussel. Geadresseerde: Mr & Md Wattenberghe, Dendermondsesteenweg 114, 9000 Gent. Boma, Pé, Hier ben ik met een woordje nieuws uit Aalter. Met ons is alles goed ik hoop van jullie hetzelfde. We zullen U eens komen halen voor 1 dag op 2 augustus rond 10u. Als het niet past hier ons adres: [ ].
Suarlee. Aerodrome de Namur. Ecolage - Baptême - Excursion - Voyage - Vol à voile - Taverne - Restaurant. Geen bijzonderheden.
Beveren-Waas. Nieuwe wijk. Een uitgave van Papierhandel Mertens, nummer 7. Opvallend, op een enkel verkeersbord na, is het ontbreken van signalisatie.
Antwerpen. Luchtbal. Noorderlaan. Een blauwe postzegel van 50 cent afgestempeld te Antwerpen in 1964 en de mededeling: Opgelet aan de overwegen.
Haasrode. Bremberg centrum, speeltuin. Een editie van NV Thill te Brussel. Foto in mexichrome. Geen verdere bijzonderheden. 'It's amazing, really,' merkt Markus op, Markus die tegenwoordig in Brussel woont, 'such torture supply outdoors...' Waarna het gesprek op Stanzas in Meditation van Gertrud Stein komt.
Knokke. Nelson's Hotel. Vue sur la mer - Zicht op zee. Ouvert toute l'année - Open gans het jaar. Confort moderne - Modern comfort. Twee rode postzegels van 1F afgestempeld te Terhagen op 4 april 1968.
Beste Mama, Hier is ons adres aan zee met het zicht op de kamer die we zullen gebruiken. Say no more.
Gembloux. Place de l'Hôtel de Ville. Bijkomende informatie: photo véritable. Vermoedelijk eind jaren vijftig. Prozaïsche bijzonderheid: de zittende figuur onderaan links. Valpartij, delirium tremens, glissando over stoeprand... Dit wordt tegengesproken door de attitude van de personen die bijeen staan aan de overzijde van het geasfalteerde plein. Niemand schenkt aandacht aan het voorval. Wat hen wél beroert: het unieke moment van de foto. Ook de apotheker is heel even de straat opgelopen. Alsof ongewild Charms zich met de zaak bemoeide.
Knokke. Albertstrand. Strand en zeedijk. Geen bijzonderheden.

Geen opmerkingen: