vrijdag 14 april 2017

plekken

Een titelloze editie van NV Weenenk & Snel te Baarn. Geen postzegel, wel afgestempeld: is uw adres niet juist en volledig vermeld licht dan afzender in. De ansicht had een geadresseerde. De inkt evenwel is zo dun geworden dat het onleesbaar werd. Van het reisgezelschap zijn alleen nog de namen van Nele en Greet zichtbaar en een enigmatische toevoeging, XO, een rode en grotendeels uitgesleten stempelafdruk.
Beograd. Afgestempeld in Belgrado op 4 augustus 1963 en bedoeld voor het echtpaar Decaluwe wonende in de Gemeentestraat te Antwerpen. 3 - 8 - 63. Beste ouders, Wij hier goed aangekomen in Belgrado. Maar het volk heeft een zeer aardige mentaliteit, tegenover bij ons. Wij hebben hier gegeten (heel aardig eten) en gaan nu verder naar Larissa, Griekenland. Beste ouders goedendag en dikke kussen van uw zoon Georges. Hier werd in een ander handschrift de mededeling Yogoslovu toegevoegd. Wat we lezen, is: Beste Pa en Ma, ge moet u niet ongerust maken hoor, het is hier een van de pot gerukte beestenboel maar we stellen het goed. En lang blijven we hier niet hangen. Wat was dat daar op uw bord, Serge, hondenkloten?
Civet de Langouste a la Catalane. Recette N° 136 [helemaal bovenaan links met balpen toegevoegd: une recette de plus], Cliché Appollot, Grasse. Imprimé en France en afgestempeld in Port-Vendres op 18 februari 1973. Postzegel van 0,60F met een beeltenis van Napoleon Bonaparte. Geadresseerd aan iemand die op dat moment in Almeria, Espagne, op camping La Garrofa verblijft. Garrofa, het johannesbrood [roodbruine, eetbare peulen van de johannesbroodboom]. Port Vendres ce 17 - Excellent voyage - Vent d'est terrible. Soleil et froid. Pensais bien à vous avec envie. Pas question de se mettre torse nu à n'importe quelle heure. Très amicalement, [onleesbaar].
Amsterdam. Gezicht op het Y. View at the Y. Vue sur l'Y. Ansicht vom Y. Geen bijzonderheden. Interessant kiekje dat me om een of andere reden aan Birds van Hitchcock doet denken. De invalshoek is uitgesproken filmisch. Het kaartje heb ik niet van m'n reguliere leverancier, die z'n kraampjes vlak bij de hoek met Vits-Staelens heeft en intussen ook wel min of meer weet wat ik zoek, maar van iemand die me voor 5 euro een schoendoos propvol ansichts toestopte en met 3 euro extra nog een doos. Over die enorme verzameling, alles bij elkaar bijna 800 ansichts, zei hij dat hij het jaren eerder bij een gendarme op zolder aangetroffen had.
Schwarzsee. Hotel Rest. Gypsera. Photo-Edition J. Mülhauser, Fribourg. Niet afgestempeld. Op de achterzijde in typoscript: Kasterlee, 20/7
Dag Frieda! Vanmorgen ook zo'n briefke gekregen van de Goemaerlei in Antwerpen. Ben eens curieus wat het weer zal zijn. 't Wordt weer zomer en volgende week trek ik er weer eens uit. Naar den Italie... voor nen dag of vijf... Van harte 't beste voor U en de moeder en de groetjes thuis!!!
Lloret de Mar (Costa Brava) - 362. Passo Mn, Jacinto Verdaguer. Geen postzegel, niet afgestempeld, wel een korte begroeting: Wij zijn heel goed aangekomen. Het is heel warm, veel zon, veel te goed eten en een heel goed hotel. De groeten van Kelly, Maria, Staf. / Van links naar rechts: de hotels, de terrasjes waar getafeld wordt, palmbomen, een esplanade, de openbare asfaltweg, auto's, een strandpromenade, het strand, de zee.
Sedan (Ardennes). 132-85 A. Vue aérienne. Photographie Véritable. Postzegel verwijderd. Geadersseerd aan familie De Caluwe, die op dat moment aan de Schoenmarkt in Antwerpen wonen.
Amsterdam. Geen bijzonderheden.
Saarländischer Rudfunk. Blick in das Fernsehstudio I (600m) während der deutsch-französischen Koproduktion von "Ann", die beim 6. Internationalen Fernsehfestival in Monte Carlo 1966 eine BESONDERE ERWÄHUNG erhielt. Geen andere bijzonderheden.
Merelbeke. 't Berkenhof, Fraterstraat. Jaren dertig.

Geen opmerkingen: