maandag 9 april 2018

Les syllabes belges [1]

1. ON __7 april, 18u __RN 836, entre Rochefort et Marche-en-Famenne. Grasberm met kleefkruid. Blaffende hond, dennenbosje. Boven het bord hangen dennentakken. De berm schenkt prikkeldraad en pijnnappelvruchten, dik en stevig als goed gedraaide drollen.
2. OUR __7 april, 19u __RN 899, vlakbij Maissin. Tweevaksbaan in heuvelend landschap met grasland en bos aan alle horizonten. Het bord staat aan de rand van een industriële negorij, het terrein van de firma THOMAS & PIRON: votre confiance nous honore chaque jour! staat er. Op het met ijzerdraad van het landschap afgeschermde terrein bevinden zich hoge, rechthoekige torens van iets wat op tuinpalen lijkt en het idd. ook is. Teerblauwe avondhemel en een bladzijde uit Catalogue d'oiseaux. Niet ver van de plek staat nog een bord: sentier didactique.
3. PIN __9 april, 13u __RN 83. Oostelijk van Florenville; de weg naar Orval. Weide met windmolen en oude appelbomen. Prikkeldraad, een hazelaar. Mooie, oude asfaltweg met putten, craquelé, dikke korsten, gekartelde randen. Het wegje, van het type chaussée degradée, maakt luie, trage bochten, lanterfant door het heuvelende landschap.

Geen opmerkingen: