maandag 8 maart 2010

maandag 8 maart

In Brussel een parkeerplaats vinden, il vous faut le goût du hasard. Het binnenrijden van Brussel gaat met de gebruikelijke verkeershinder. Een witte camionette met Poolse nummerplaat slalomt van het een naar het andere baanvak, een vrachtwagen gaat helemaal linksop rijden, stremt de verkeersstroom, en twee Mahrebijnen die broers hadden kunnen zijn, exact dezelfde kop, nemen het niet te nauw met het stoplicht.
Avenue d'Ypres is m'n favoriete route. In het verlengde bevindt zich de Dansaertstraat. Vlakbij Passa Porta is een plek vrij. Vandaar gaat het naar Librairie St Hubert, het notitieboekje en de Lumix in de zwarte handtas en een doos met 10 exemplaren van bijna alle croxcards in een kartonnen doos waarop ik voor alle duidelijkheid met rode viltstift Librairie St Hubert croxcards schreef.
Na het rendez-vous met Corinne bel ik Grégory. Sinds 8 uur is hij aan de slag in een van de ateliers van het operagebouw waar hij blaadjes aan bomen vastmaken moet. Over de middag heeft hij een uurtje vrij.
foto: Grégory Decock

Geen opmerkingen: