zondag 28 maart 2010

weekendalfabet (15)

bezoekersaantallen Op zondag een zestigtal.

maaltijd
Zaterdag. We tafelen in De komkommertijd. Geen sausjes met een lijkgeur want veganistische keuken. Vandaag hebben ze pikante koolraapsoep en als zelf samen te stellen hoofdgerecht een keuze uit bataatkroket, loempias, Thaïse wok, aardappelen met erwten en bloemkool, rijst met paprika en wortel, een gratin van prei en tofu en daal met pompoen. Wat ze met daal bedoelen, weet ik niet. Bezinksel van kookvocht?

Zondag. Gieren die amok maken in de opengereten buikholte van een darmwindgazelle. Let op het achtergrondkoortje van luidkeels gierende rolluikaapjes. Om hier aan te ontkomen ontwierp Urk Piw het tafelblad. Later zou hij, zittend op een boomtak die doormidden brak, de klapstoel uitvinden.
Het tafelblad heeft een boven- en een onderkant. Waar die onderkant nuttig voor had kunnen zijn, is onduidelijk.

Personen die op restaurant 'en voor mij hetzelfde' bestellen, wat de ene keer een wokgerecht is, een andere keer stoemp met braadworst of gepaneerd rundsvlees, krijgen voortaan waar ze om vragen: altijd hetzelfde.

merel Een prachtige ochtend.

oeps
Oeps, het beeldmateriaal is verdwenen. Iemand zei dat dat probleem zich ook met de mailing had voorgedaan. Ze had de mailing best wel ontvangen, daar ging het niet om, maar zonder de foto's. Dat er foto's bijhoorden had ze weten af te leiden uit de witte rechthoeken. Malevitch met een kater: de witte rechthoek.

Oeps, de startkas op zondag en het met elementaire precisie berekende zaterdagavondcijfer geeft een verschil van 90 euro.

1 opmerking:

marctica zei

"Daal", mijn beste van, is een recept van langzaam gestoofde linzen. Ook genoemd 'Dahl'. Herinner je je de fameuze 'linzensoep' waarvoor Jacob het eerstgeboorterecht van zijn broer aftroggelt? Wel, dat was 'daal'. Zoals in alle indo-germaanse talen. Het zijn allen die dwaze vertalers die er een soepje gemaakt hebben.
Uw toegenegen, Van Ryssen