dinsdag 9 maart 2010

dinsdag 9 maart

jury Tussentijdse en informele jury in de tijdelijke vertrekken van Multimediale. Het werk dat we te beoordelen hebben is dat van Kathy en Lotte. Andere juryleden zijn Monique van Stichting Logos en Lisi Pauwels, oud-studente van toen Multimediale nog 3D was.

Kathy heeft de Bijloke site nagebouwd en experimenteert met muizen.

De muizen lijken het best naar hun zin te hebben in de op muizenmaat gemaakte maquette. Een naam hebben ze niet. De witte zijn verpleegsters, de grijze de nonnen en de zwarte, van die soort heeft ze voorlopig nog geen exemplaren gevonden, zijn de Nazi's. Tijdens de oorlog zaten die hier op de campus. Ze hebben de site volledig onderkelderd.
Misschien behalve die ene bruine muis, het mannetje. Ze speelt met het idee dat die bruine misschien wel eens Fulco zou kunnen zijn

Lotte De schilderijen van Lotte tonen een abstracte wemeling van impressies die ze opdeed toen ze op reis was in het Amazonegebied. Brazilië, Guatemala, Venezuela.
Ze herinnert zich de kleuren en de geluiden van het regenwoud. Ze voeren over de Amazone, vertelt ze, een rimpelloze spiegel in de oorverdovende stilte van het tropische ochtenduur.


Michiel Geen kinderstemmen. Ook op het woonerf is niemand. Iemand heeft de hoofdschakelaar uitgezet, in de hall doen de lampen het niet. Ik neem wat foto's van het werk van Michiel en inspecteer de zaal achterin.

reistekeningen De bus van Gent naar Sijsele gaat over Eeklo en Maldegem, een rit die anderhalf uur duurt. Tijdens die ritten van Sijsele naar Gent en van Gent naar Sijsele maakt Lotte aantekeningen. Met een blauwe stilo trekt ze lijnen van de ene kant over de middenberm naar de andere kant van het boekje, lijnen die mee uitwijken met het heen en weer slingeren van de bus.
Ik stel me een remake van North by Northwest voor.

tram Met De Tram is het definitief afgelopen. Van De Tram en het aanpalende vertrek hebben ze één ruimte gemaakt. Op een plek achter het gebouw is het geluid van timmerlieden te horen wat me aan Raise High the Roof Beam, Carpenters van J. D. Salinger doet denken. Ook linksop hebben ze een muurtje weggegooid. Over de muren hangt het wasgoed van stroken zonlicht.Uttenhoven Fulco Uttenhoven, bouwheer van de Bijloke site. Begin dertiende eeuw. Het jaartal, Kathy deed wat opzoekingswerk, is 1228. De eerste bewoners waren twee nonnen, de zusjes Uttenoven.

werkvergadering volgt

Geen opmerkingen: