dinsdag 7 december 2010

dinsdag 7 decemberJan en Tomas, resp. camera assistent en camera.
Tomas volgt de aanwijzingen van Mira op
en doet het beeld. Jan doet de technische bijzonderheden.

foto's: (midden) De kunstjes van Jurgen. Hij doet het licht. (onder) Maarten en Marieke hebben een pauze. Joram zit voor z'n computer. Hij doet scriptmontage.


We hebben studenten van Narafi over de vloer, een Brussels filminstituut. De zaal achterin is het decor van één scene uit Schemer, een kortfilm van Mira Caroen. Zij doet de regie.
Stijn, de productie-assistent, is met de percolator bezig. Het ding is één meter hoog en zit van onder tot boven vol koffie. Na het filmen, 's avonds, als de crew na de laatste shoot toch nog de moeite neemt om het geluid van de zaal te registreren, dat moeten ze doen, ze doen het met elke ruimte waar ze filmen, giet hij twee emmers vol koffie door de gootsteen. Wat zonde, bedenkt hij luidop, zoveel koffie.
Lore is productieleiding. Ze is druk in de weer. Ook Anysa is crew. Zij is opnameleider. 'Stilte voor repetitie!' roept ze, en dan is iedereen stil. Ze roept het nog een keer want niet iedereen is stil.
Sanne is setdresser, Stijn een bezoeker, Silke de art director en Martijn een van de figuranten. Ook Shani, Laura en Hendrikje zijn figurant, of stand-in zoals het heet, ze vervangen Marieke en Maarten. In de film is Marieke het lief van Maarten. Joram staat in voor de scriptmontage en zit tussendoor de hele tijd door op de site van Het Laatste Nieuws. 'Stilte voor repetitie!' roept iemand.


Martijn, stand-in, figurant, bladert in een editie met comics van Jeroom.

Geen opmerkingen: