zondag 4 december 2011

weekendalfabet

gladprater Het woord van een vorige seconde: gladprater.
grap Wij hebben grappige doden in de familie, vertelt iemand. Iemand is in een kanaal verdronken, aan vaderskant, en aan moederskant is een dame aan syphilis gestorven. De persoon waaraan ze dat te danken had, is in de Bastille geƫindigd nadat hij in Parijs een hoertje vermoord had. Een ander had zich tijdens de oorlog verdienstelijk gemaakt door de spoorwegen die hij tijdens de bezetting aan te leggen had 's nachts weer weg te halen. Onze familietak ontsproot aan het buitenechtelijke kind. Hij stierf op 96jarige leeftijd aan een koekje, het kind, dat hij bij leven en welzijn nooit als echtelijk kind erkennen zou, na het oppeuzelen van een blikje sardienen. Ook is er iemand die onthoofd werd. Hij had in het verzet gestreden, kwam in Wolfenbuttel terecht. In de familie is hij overigens niet de enige die het zonder hoofd stellen moet.
iemand Iemand zegt: Die Mark De Vos is uiterst liberaal. 't Is een gruwel van een vent. 't Is een gruwel van een vent.
Zegt de ander: He, dat schrijf ik op.
En hij zegt het nog eens: 't Is een gruwel van een vent.
Iemand zegt: Gent is a state of mind. Imaginatieve stad, stad die de verbeelding prikkelt.
Karz, Thomas Karz en Denek hebben elkaar in Bratislava ontmoet aan de Donau, op de linkeroever, vlakbij het water. Denek was er foto's aan het nemen, niet van de Donau maar van het asfalt en de verkeerscirculatie vlakbij de stoeprand. Karz, die eerst op de andere oever wat notities had zitten maken, waarbij hij eerst gedurende vijftien minuten alleen schreef over wat een rode kleur had, later gedurende nog eens vijftien minuten alleen over wat een blauwe kleur had, waarna hij via een van de bruggen over de Donau naar het stadscentrum wandelde en Denek, die hij niet herkende, aansprak, zou een dag later naar Wenen rijden. Een jaar eerder hadden ze in het Londense Tate samen voor een werk van Douglas Gordon gestaan, wat geen van beiden zich wist te herinneren.
mefo De MEFO wisselmunt, een uitvinding van Hjalmar Schacht. Willy heeft het over Duitsland begin jaren dertig, het is volop crisis. Hjalmar Schacht bedenkt de wisselmunt, een munteenheid die de Duitsers later, na de crisis, voor echt geld kunnen inwisselen. Dat zou een enorm succes geweest zijn. Ik baseer me op wat Willy hierover te zeggen had.
museum Handleiding voor museumbezoek.
(a) Met de ogen dicht tot je tegen een van de suppoosten aanbotst.
(b) Zonder handleiding door het museum stappen en alleen die dingen die je wat doen wat meer aandachtig bekijken.
(c) In de bookshop rondhangen, je wat kaartjes aanschaffen en Logique du Sens van Gilles Deleuze. In de cafetaria ga je voor de baksteensoep en een broodje met hersensalade. Na verloop van tijd ga je alleen nog naar rode dingen kijken.
(d) In de zaal met Rubens ga je in foetushouding voor een van de werken liggen.
oei Oei, zei Kyoko.
opening De openingsuren. Cristina Amelia doet zondag. Ze heeft een kalme dag. Vorige week hadden we op zondag 53 streepjes, vandaag, zondag, een stuk minder.
palace Cine Palace werkt niet echt, merkt Thomas Poets op, er is geen publiek in Kortrijk.
rechtspraak Herinner je je die kerel die een taart of een pizza uit een container gestolen had. Die is veroordeeld. Zes maanden voorwaardelijk. De bankiers, die miljarden miljarden stelen, zij lopen vrij rond.
Rifkin, Jeremy Background vocals.
varkensvet Dat er varkensvet in een export zit. Zegt Willy Dee. In de additoren.
Willy Everyone named Willy needs to pay an extra of 50 shilling.
zone Emotionele zones, (1) een kustlijn.

Geen opmerkingen: