vrijdag 9 september 2016

de nieuwe omstandigheden #1


boven & onder: recent werk van Merlyn Paridaen. cool. Merlyn en ik kennen elkaar al heel erg lang, hij heeft ook al wel een minder expootje in crox gehad, in de kubus, exact 10 jaar geleden. het recente werk is zondermeer superieur. er is niet zoveel schilderkunst die conceptuele insteek en materiële sensualiteit weet te combineren en het werk van Merlyn is niet eens alleen om die reden uitzonderlijk. technisch is het van een bijna onwezenlijke verfijning. het raffinement is verbluffend. en wat het vooral interessant maakt: het samenvallen van het conceptuele procédé met een instinctieve, niet te imiteren picturaliteit. het werk van Merlyn is ronduit groovy.boven: het artist in residence hoekje van Naniga Lens
onder: recent werk van Lore Smoldersboven: Gerard Herman en Dieter Ravyts tijdens het aan de muur prikken van de tekeningen van Gerard. een reeks tekeningen die binnenkort door het balanseer in boekvorm gegoten wordt.
onder: een heikselse onderneming was het, het transport van beide werken van Dieter Ravyts, vooral door het glas en de mdf-frame loodzware dingen die in het depot bij Tatjana Pieters stonden.


Geen opmerkingen: