maandag 19 september 2016

Scheme on a Variation One

Scheme on a Variation One(x)

Ronald Laing is de auteur van onder andere Het zelf en de anderen.(1) Op google LAING intikken geeft 4 trefwoorden: laing, laing pompen, laing's nekstraat, laing's nekstraat amsterdam.

Ik tik laing aan en neem de tweede entry. Laing, lees ik, is een plaats in het bestuurlijke gebied Solok in de provincie West-Sumatra. Het dorp telt 1084 inwoners.

1084. De Seltsjoeken veroveren Antiochië. Op 24 maart wordt tegenpaus Clemens III als paus geïnstalleerd. Bruno van Keulen richt het klooster Grande Chartreuse op, het moederklooster van de Kartuizerorde. Eyendorf wordt gesticht.

Herzlich Willkommen im Landhaus Eyendorf! Überzeugen Sie sich von unserer frischen und kreativen Landhausküche. Geniessen Sie das stilvolle und/ Landhausküche.

Landhausküchen vereinen nostalgisches Design & Gemütlichkeit mit modernen Elementen. Planen Sie mit Küchen Quelle Ihre individuelle Küchen im/(2)

Vertaling Frans - Nederlands van quelle. qui, qu'est-ce qui, quelle (vr. vnw) wie welk welke. quel, quelle. welk hetwelk dewelke/

De derde foto is die van een schelpachtige: Live Lightening Welk at Smyrna Dunes Park.(3)

Smyrna, de derde entry, biedt een compleet pakket voor het knopen van een vloerkleedje in de vorm van een poes, incl. voorbedrukt stramien en draadjes knoopwol en knoopnaald.

Poes kan verwijzen naar:
- Kat (dier), in het bijzonder een wijfjeskat.
- Vagina, het inwendige deel van het vrouwelijke geslachtsorgaan.
- Poesje (theater), een Antwerps poppentheater.
- Een verhalenbundel van de Nederlandse schrijver Midas Dekkers.

Midas is de specialist in auto-onderhoud voor de meeste automerken. We bieden u een compleet gamma van(4)/ De gamma werd in het klassieke Grieks uitgesproken als een /g/, zoals in het Frans garçon maar in het modern Grieks/

Maurice Garçon. Né le 25 novembre 1889 à Lille et mort le 29 décembre 1967 à Paris, est un avocat, essayiste, parolier, romancier, aquarelliste, polygraphe et/(5)

Un détecteur de mensonge(s), ou polygraphe, est un ensemble d'appareils qui mesurent les réactions psychophysiologiques d'un individu lorsqu'il est interrogé/

(x) Themes on a Variation van Edwin Morgan, een uitgave van Carcanet uit 1988.
(1) In de boekenverzameling van Naninga Lens is het een uitgave van Boom/Meppel, de derde editie uit 1973. Eerste zin: (1) fantasie en ervaring/ We hebben het, globaal gesproken, over handelingen en ervaringen 'in de herinnering', 'in dromen', 'in de verbeelding' en 'in de werkelijkheid'. Wikipedia: Ronald David Laing, staat er, was een Schotse psychiater, die uitgebreid over psychiatrische aandoeningen schreef - in het bijzonder over de psychotische ervaring. Geboren 7 oktober 1927 in Glasgow, overleden op 23 augustus 1989 in Saint-Tropez.
(2) Quelle opent op een pagina met afbeeldingen van watervalletjes. De Muenchen Nymphenburgerpark Kronprinzengarten Quelle is er een van.
(3) Google opent op afbeeldingen met helemaal boven links een foto van Lawrence Welk, een komisch van oor- tot oorlel lachende snaak in geruit grijs maatpak die op bijzonder kokette wijze een dirigeerstokje vasthoudt. 
Smyrna is een Griekse stad. Wikipedia: De naam Izmir is afgeleid van de oudere naam van de stad: Smyrna, dat op zijn beurt afkomstig zou zijn van de naam van een koningin: Samornia, die/
(4)
Welkom bij GAMMA. Dé doe-het-zelf keten van België. Bekijk nu ons assortiment!
(5) Un polygraphe est un auteur qui écrit sur des domaines variés. Les polygraphes sont... Les polygraphes sont souvent polymathes - un bon exemple en étant Goethe - à la différence que les polymathes n'écrivent pas. De afbeelding toont Diderot par Louis-Michel van Loo, een werk uit 1767.

Geen opmerkingen: