zondag 18 februari 2018

alfabet

Davide Davide is weer in Italië gaan wonen, zegt Francesca, in zijn geboortestreek, de Abruzzen. We hebben het over Géricault en Soutine. Brecht is in Berlijn.
dichter Verzorgd, gevat, goed gevoed, evenwichtig, klassiek rondbuikig, ongeïnteresseerd, weinig interessant.
Hesse Iemand heeft het over Eva Hesse. Valavond. Het antwoord op de vraag welke kunstenaar ze bijzonder vindt, is Eva Hesse.
ik iets/ iemand onrechtstreeks benoemen: x, y, z, het, hij/zij. Het genoemde zo benoemen dat individuele trekken ontbreken. Het ik/ ikpersoon, ikfiguur; kern van de benoeming; het naakte ik; geïk zonder toevoeging; denkpoging van iksubstantie, owngoal. Meervoud. een samenscholing van ikken. X en y in de periferie van het waargenomen veld. De waarnemer definieert zich als ik. Ik neem waar, onwaar, omfloerst en/of scherp. De waarnemende substantie focust op... Y maakt deel uit van het assortiment, is vergroeid met de plek. X had er zich nooit eerder vertoond.
interview De journalisten van het nieuwe magazine hadden de datum over het hoofd gezien./ Geklots. Nu ik er toch voor spek en bonen bijzit, besluit ik om me nuttig te maken. Ik sorteer de bierflesjes. Op het erf is een tikgeluid, krrrr, het gekras van een vogel, de muren klotsen. Zonlicht, blauwe hemel. Twee bejaarde dames schuiven over het brugje. Wiskunde waait open. De vraag waar en wanneer zich tijd voordeed.
krrr KRRR - KRRR - KRRR - KRRR - KRRR. Een geluid.
maandag Iemand zegt: Trouwens, Jef Geys is gestorven. Maandag. - Geys? Wanneer? - Maandag.
Messiaen Olivier Messiaen. Namiddag. Catalogue d'Oiseaux. Aan de piano: Anatol Ugorski. Twee keer Le merle bleu.
Monique Monique vindt dat ook een beginneling zich goed materiaal aanschaffen moet. Het schiet niet op met goedkope verf.
monster - Weet je waarom het monster van Loch Ness altijd onderwater zit? - Waarom zou ik dat moeten weten. - Zijn stoel staat daar. /pauze/ Toevoeging: 't Is er een van Kama. Apologie, envoie: het ik kan geen moppen onthouden.
mysterieus Charlotte zegt: mijn werk is, is, euh, is emotioneel-minimalistisch.
naakt Naked City, John Zorn. Iemand heeft het over Naked City van John Zorn, waar het letterklavier Jorn Zohn van gemaakt had. Zorn en Frisell. We hadden het over Bill Frisell. Harbourtown Blues Review en Tin Soldier in the Underwood zaten mee aan en er kwam een titel bovendrijven, Buster Teenage's Broken Toothebrush./ naakthalshoen (het) uit Hongarije afkomstig goed leggend kippenras met kale hals. naaktzadig /bij attr. gebruik is naakt beklemtoond/ (bn.) behorend tot de afdeling van planten waarbij de zaadknoppen niet in een vruchtbeginsel zijn opgesloten, tgov. bedektzadig - (plantk.) de naaktzadigen, de bloemplanten, een hoofdafdeling van de planten (Gymnospermae), gymnospermen/
Nicolo
plek Vanuit een sloep klinkt volgende mededeling: 'En dit is dan een van de geboorteplekken van...'
schaamte Productbeschaming. De Westerse beschaming: toestand van maatschappelijke, geestelijke en zedelijke superioriteit, hetzij in het alg. of zoals door tijd en plaats bepaald; /lagere wiskunde.
sloep Sloep met buitenboordmotor en nog twee zandkoekjes in de broodzak.
verwarrend Iets wat je van bvb. een accrochage zou kunnen zeggen. Woordenboeks: verkooptentoonstelling.
vliegtuig Een sportvliegtuig. Het geluid van een sportvliegtuig. Twee dames uit het Waaslandse staren naar de Rabottoren die intussen ontmanteld is; boven de ruïne een bouwkraan en ergens boven de bouwkraan het sportvliegtuigje. Aan de toren is gepeuzeld.
wit Witte bedrading. Zie je tegenwoordig vaker, iemand van wie de witte bedrading los uit broek- of vestzak hangt.
Xiaolu Guo [ ] People in march seems really happy. Many smiles. They feel happy in sunshine. Like having weekend family picnic. When finish everyone rush drink beers in pubs and ladies gather in tea houses, rub their sore foots. [Language; pocket version of A Concise Chinese-English Dictionary for Lovers, Penguin 2017; p. 31]
zakkenman
Zakkenman is uit het straatbeeld verdwenen. Sinds eind vorige zomer zat ie in een bamboestruik aan de Henleykaai. Anti-boeddha. Zakken met een fortuin aan onbruik. Vijftig zakken. Steeds meer zakken. Een dam tegen kapitaalhinder.
zaterdag Overleg van het crox-team aan Leie-oever, bij Anyuta thuis. Scenario's, opties, cijfers, inhoud tot de inhoudelijke macht, appeltaart en koffie, later op de dag spaghetti met groenten en gehakt en pesto.
zondag Wat fijn dat de biomarkt ook op zondag open is. Ik koop een pot honing, want honing is op, een notenbrood en zandkoekjes.

Geen opmerkingen: