zondag 30 november 2008

zaterdag 29 november

Uitlijnen van.
Rechthangen van.
Het verdwijnen van.
Het in een corridor stappen naar.
Stappen van.
Van punt x naar.
Op punt y aanbelanden.
Naar betreffend punt x stappen en concluderen: gezien, bekeken. Altaar, cirkel, punt, site met die of met andere bijzonderheden.
En de logische consequentie van het stappen naar punt x: op punt y aanbelanden.

Dries was stipt op afspraak. Sander hing nog tussen de hanenbalken.
Hij kwam de lichtbak afwerken, zei hij.
Gisteren vroeg Sander aan Joris wat hij er van vond. Joris zei dat hij eerst naar de witte bakken gekeken had, niet naar het werk, de witte latten waren hem opgevallen en voor de volledigheid voegde hij er aan toe dat hij nog niet naar het werk gekeken had.

Het academisch kwartiertje van Bruyn begon te lekken, niet alleen aan de onder-, ook aan de bovenzijde. De man is helemaal nooit op afspraak. Kwartiertje wordt weekje, weekje wordt maandje, maandje jaartje, na verloop van tijd drijf je op meanderende eeuwen zonder dat het ooit tot een afspraak komt.

Televisie kijkend Vlaanderen: zoveel afspraken hebben dat je je zetel niet uitkomt.

Sjoerd verscheen ten tonele en ik kwam niet bij van het lachen, hij had een snor. Hij gaf toe dat er wat werk in kroop - voor je 't weet ben je de hele dag met een schaartje in de weer - en dat hij er ook niet uit was of hij het ding op z'n bovenlip wilde. Hij zei dat hij zich met snor niet elke ochtend weer te scheren had en dat dat net zo makkelijk is.
In de grote zaal waren Dries en Sander bezig. Jos springt binnen. We hadden het over de Congo-film van Renzo Martens en de performance van Adam Geczy. Dat Adam en Renzo het over hetzelfde hadden. Dat de tegenwoordige tijd - hoe vluchtig het tegenwoordig allemaal ook is - een radicale stellingname wettigt, de actuele scene zelf is uitgeteld, er is geen actuele kunst. Een weide, koeien, het neerhof, runderen die op graasland kauwen.

1 opmerking:

didiermaurice zei

...ik kom hier terug, want ik krijg niet zoveel gelezen in één keer. fijn logboek.