dinsdag 24 april 2007

dinsdag 24 april

14u40 > 15u50 - croxruimte

Op het woonerf kwam een lading keien naast de afvalcontainer terecht. In crox2 tref ik Dirk en Els aan. Dirk maakt melding van het feit dat hij keien en zand liet leveren. 'We zullen over hebben,' zegt hij.
De houten constructie op de vloer, die een zaagsnede voorstelt, wordt de moule van een grote, betonnen constructie. Joris is in de toiletruimte bezig.
In de corridor naar crox3 traceer ik Joost, kompaan van Morrens. Hij hanteert een machine die een hels kabaal veroorzaakt, een compressor verneem ik. Het ding is gloednieuw en het zou best kunnen dat het zo meteen explodeert.
Peter stelt me aan Kathleen voor. Kathleen werd aangezocht om tijdens de expositie op bepaalde nog niet nader bepaalde tijdstippen de rol van suppoost op zich te nemen. Kathleen toont haar fraaie gebit en dipt een vinger tussen de lippen. Mooi, die vinger, onbedoeld.
Het gesprek komt op de openingsavond, nu zaterdag. Het is niet de bedoeling dat Kathleen het hele project doet maar zaterdag is ze in elk geval van de partij, verneem ik.
Vanaf wanneer? Een uur of zes? Of er dan veel volk is, vraagt Peter. Rond een uur of zes? Dat hangt er van af.
Het concert - Napolitaanse liederen - volgt rond een uur of acht. De opening zelf kan uitlopen. We maken wel vaker mee dat middernacht pas het begin is van nieuwe en andere avonturen.
In de gehoorbuisjes gaat het er vrolijk aan toe.

Dirk en Els betreden de corridor en stappen door naar crox3. Kathleen en Peter stappen richting hall. Een ogenblik later bespreken Peter en Joost wat ze met de constructie in de gang aanmoeten. Vlakbij de deur die op de hall uitgeeft maken ze groene latten aan een muur vast.
De lading TL-lampen, een stapel die zich ergens midden de gang bevindt, komt van Voorkamer. 'Van een project in de schuur,' zegt Peter. ''t Is niet dat ik zei, Rik, kunnen we de lampen van Voorkamer gebruiken.' De klaterende lach van Morrens schalt in de corridor.

In de mediaruimte staar ik gedurende enige tijd naar de dvd-speler waarin de cd-rom met het werk van Noe Kidder en Brian Getnick opgesloten zit. De dvd-speler is stuk. Stief en Joris hebben het over het EGW-contract. Het kapotte ruitje van de copier is spoorloos. Ik tref het aan in een kartonnen doos die zich op het platform boven de kubusruimte bevindt. In de mediaruimte zijn Stief en Joris in gesprek.
'Dat staat op uw naam?'
'Dat staat op mijn naam, denk ik,' antwoordt Stief. 'Ik denk dat jullie moeten bellen. De nieuwe abonnées moeten contact nemen.'
Joris en Stief hebben het over de hoge waterkost door het kapotte toilet. Een kwartaal van 140 euro.

De houten wand die Dirk Zoete in crox2 plaatste is bedoeld voor tekeningen. De houten wand wordt een blauwe wand.
We bespreken of er een journalist is die we kennen en die we probleemloos kunnen contacteren. Met de pers valt het tegenwoordig niet mee. Wie proberen we? We weten het niet. Er is geen communicatie met die perslui. Jammer.

In crox2 tref ik veertien zakken cement aan. Elke zak weegt 25 kilo. Het gaat om zakken van het type CBR - CEM H/B-M (S-V) 32,5N.
Er is telefoon van Liesbeth De Fossé. Ze wil precieze gegevens over de afmeting van de ruimte, dezelfde ruimte waarin Zoete nu bezig is.

Er zijn de zakken cement van CBR. Dirk is met een houten constructie bezig die plat op de vloer ligt. Op een tafelconstructie, iets buiten het midden van de ruimte, bevinden zich naast een Mister Perfect van het type P-BH626, een boormachine met donkerblauw handvat, ook volgende voorwerpen:
-een gele waterpas
-een gele DEWALT handboor
-een banaan
-een nijptang met rode handgreep
-een sergeant met crox-label
-een meetdriehoek met crox-label
-een plankje zonder
-zagemeel
-een bijna lege fles BRU
-een kromme schroefspijker
-een rechte schroefspijker
-een geel snijmes (op een millimeter van het scherpe snijvlak na zit het mes helemaal in de houder opgeborgen);
-een plastieken doosje zonder deksel waarin zich een assortiment vijzen bevindt en ander gerief zoals haakjes en dergelijke;
-een vel quarto met een plannetje en berekeningen die op volgende conclusie wijzen

244
70
/314

-een FOX afkortzaag (Joris meent dat het om Frans type gaat)
-diverse plankjes
-een waterpas met grijze houder

Geen opmerkingen: