donderdag 19 april 2007

donderdag 19 april

Annemie van VZW Kunstwerk(t) en Georges, een medewerker van het Muhka, zitten buiten in de voorjaarszon. Ze bespreken een project waarvoor ze eind september de croxruimtes kunnen gebruiken.
'Hier hebben we een vorm gebouwd, van... van voorzichtig naar complexer,' stelt Georges. Hij wijst op een blank, onbeschreven vel quarto. Of ze zin hebben in een crox-monsieur, vraag ik. Georges wel, hij heeft honger.

In crox2, de vierkante ruimte voorin, zijn de stemmen van Larry en David alomtegenwoordig.

Een bezoeker, ik denk niet dat hij hier al vaak over de vloer geweest is, overhandigt een boek over Calder - een publicatie van La Bibliothèque des Arts de Paris - met het verzoek om het via een tussenpersoon aan de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen. De naam van de tussenpersoon wordt er niet bijverteld.
Nog meer bezoekers. Eerst Ingrid. Ze heeft documentatiemateriaal bij. Ook Ann komt werk binnen steken voor het project in Oudenaarde, o.a. de zakken stof ze nodig had voor het instalraam. Op de vloer in de hall tref ik een stapel poststukken: een brief van een zekere Elise Ottaviano - van de GM groep vermoed ik - en het aangrijpende verzoek: 'let me be a artist.' Aan de brief is een cd-rom toegevoegd en een recensie, 'Elise se pose une foule de questions à travers son exposition'. Dan een brief van de Gentse Universiteit (de uitnodiging voor het eerstvolgende project van Kunst-Zicht) en een schrijven van Hogeschool Gent, ook een uitnodiging.
Eén brief is zonder de minste twijfel net dat ietsje meer dan een uitnodiging: een onkostennota van telenet.

In de corridor naar crox3 ontdek ik vuilniszakken. Van die lui van Pony Attack. De flessen hebben ze in de mediaruimte gedumpt. Op het schoolpleintje is de speeltijd afgelopen.
De stemmen van Larry en David waar het kenwijsje van Yusuf's ijs overheen klatert. Georges en Annemie stappen op. Ze hebben de hele tijd in de zon gezeten en weten voorlopig genoeg om een en ander te concretiseren.

Thomas Bogaert komt aanstappen en overhandigt een blauw valiesje: "MATCHBOX" series, collector's case 41. De collectie is voor het project in Oudenaarde bedoeld. Dan Stief op zijn grijsbruine Vespa. Het weekend heeft een container propvol avonturen en verhalen opgeleverd: Stief is in Parijs geweest voor het Tour de France project van Smak en heeft er vermomd als wolf over de Champs Elysées gereden. Morgen steekt hij een doos met stenen kopjes binnen, voor Oudenaarde. Hij krabbelt het telefoonnummer van Murielle Scherre op een papiertje. Misschien wil zij ook wel aan het project meedoen, zegt hij.

Geen opmerkingen: