dinsdag 2 februari 2010

dinsdag 2 februari


kous Iemand zegt: naarmate dat een kaas ouder wordt, wordt hij duurder.
Iemand zegt: naarmate dat een kous duurt, komen er gaten in.

Een kaasschotel: pas de bleu, Keiems bloempje, een ricotta /of ricotta-achtige, heel erg zout/ en de abondance.
Iemand introduceert Vestdijk - Vestdijk, vernemen we, is van het Nederlandse taalgebied zijn favoriete auteur - en Schotel De Bie die door zijn collega's en kennissen steevast als schotel met schol aangesproken wordt.
Het gesprek komt op blue stilton. We leren dat gele kaas zomerkaas is. De geelte van gele kaas komt van het gras. En dat een mens de facto op elk dieet overleven kan. Bedoeïnen op bloed, urine en melk /de melk, het bloed en de urine van kamelen/ en eskimo's op rauw vlees.

stoplicht
De neuskeutel. Of er een verband is tussen het toenemend aantal stoplichten en de vetkegel.

verjaardag
'Op de verjaardag!' Zie ons zitten, onschuldig aan weten. Van Ryssen glundert. Hij weet het wel, wie z'n verjaardag het is. Niet die van mij, herinner ik me. Niet die van mij, zegt Frips verbaasd. Laura excuseert zich, die van haar evenmin. Mirk weet van toeten noch blazen, wacht het moment af om met het lijstje op tafel te komen. Wie z'n verjaardag het wordt? De spanning is te snijden. Knappertjes met kappertjes en shitaké-paté, olijfjes van bij Connie, ruwe knoflookteentjes, wortelsneetjes, het sausje, peterselietoefjes, waar we aan tafel zitten, wat we te eten krijgen, wie Connie is en dat ge altijd een deel van haar rug kunt zien, alles is bekend. Alleen weten we geen van allen wie zijn verjaardag het is. 'Joyce,' glundert Van Ryssen, 'James Joyce.'
Goed. OK. We klinken. Van Ryssen zelf had voor een fles Codorniu gezorgd. Zo mag het wel eens.
'70 bladzijden,' beken ik. 'Meer heb ik van Joyce niet gelezen.'


winnaar
Wat je weten moet om aan De Slimste Mens mee te doen is niet bij benadering in te schatten.
Zoveel dat je zonder daar over na te denken toezegt om aan het programma deel te nemen.
En dan de winnaar zijn. Je zou voor minder in de Leie springen.

wired Wired, vernemen we, is het blad als ge mee wilt zijn op het vlak van internet, het web, digitale technologie. Echt voor nerds, geeks en iedereen die modieus mee wil zijn met de nieuwste nieuwigheden van digitale economie. CLICKS altijd een half jaar achter op WIRED. De Morgen ook altijd een half jaar achter. Een half jaar? Maak er een jaar van.

Geen opmerkingen: