vrijdag 3 juni 2011

wat een interessante tekst zeg

cultuur Op de site van De Morgen bungelt het helemaal achterin, als een baal stro die er dreigt af te vallen. Zoveel is duidelijk.
Louis Louis Moreau Gottschalk was here. Dat heeft iemand in het schriftje genoteerd: Louis Moreau Gottschalk was here. Het concert van Talibam! is halverwege. Kevin en Matthew geven het beste van zichzelf. Van Ryssen, die een verband ziet tussen Gottschalk en Talibam!, legt uit wie Gottschalk is. In de negentiende eeuw was hij een van de eerste Amerikaanse componisten die in Europa wat weerklank kreeg.
meltdown You have an all over meltdown if you go over there:
onbevoegden Onbevoegden voor verboden toegang. Volgens Van Ryssen is dat de vertaling als we lezen wat er in het Arabisch staat: onbevoegd.
three Three Italian visitors. Ze komen uit Vicenza, zeggen ze, het meisje woont in Brussel. Ze zijn naar Gent gekomen omdat het programma hen nieuwsgierig gemaakt had. Ik leg uit waar de museumsite is. Ze waren er van uit gegaan dat croxhapox het Gentse museum voor contemporane kunst is. Nee, zeg ik, een museum zijn we niet. Ze hadden de piratenvlag gezien maar ook aan de gevels van musea hangen tegenwoordig dit soort vlaggen.

Geen opmerkingen: