dinsdag 28 juni 2011

dinsdag 28 juni

Halfeen. Neil Young neuzelt uit de speakers. Ik tik de crox-site. Dat opent als een jonge hinde. Het is nacht en halfeen. De site heeft 166 bezoekers. Dat verbaast me. Veel zoek ik er niet achter. Vijf minuten later tik ik de site opnieuw aan. 270 bezoekers. Godverdomme. 270 mensen zitten allemaal tegelijk op de crox-site. Opnieuw vijf minuten later zijn het er 298, nog eens vijf minuten later 320. Een kwartier later is het gezakt tot 300.

's Avonds zaten we onder het dekzeil van Campo. Stortregen jaagt over het dekzeil. In de theaterzaal is een presentatie van Steffie, het beginsel van de nieuwe film, een project waaraan ze een jaar geleden begon, op 26 juni 2010. De regen wipt op in dikke druppels. Er staat geen wind. De elementen, donder, regen, bliksem, het ratelt over het tentzeil. Op de tafel staan plassen, het giert in de regenpijpen, er is een gevoel van bevrijding.

Theoretiseren voor, tijdens of na. Met begeleidende folder of zonder.

Rob vertelt een anekdote. Een maat, die deel uitmaakt van een klassiek orkest, hij is een van de violen, is op tournée in Scandinavië. Na het concert gaan ze uit eten. De persoon krijgt een raar gevoel, het zit niet lekker, hij neemt een taxi naar het hotel. In het hotel is geen tijd om naar de kamer te rennen, hij maakt gebruik van een toiletruimte op de gang, schijt het ding vol, trekt door. Dat lukt niet. De bak met water doet het niet. Hij probeert het nog een keer. De bak met water doet het niet. Godverdomme. Hij rent de gang op, ontmoet een meisje, ze werkt voor het hotel. Kom, kom kom, zegt hij. Meer Zweuds kent hij niet. Het meisje volgt hem naar de badkamerruimte. Ze bekijken de plee. Hij geeft een ruk aan de spoelbak en het spoelt door. Godverdomme.

Geen opmerkingen: