maandag 14 juli 2008

zondag 13 juli

alibi Goh, nee, ze hadden geen alibi. Het werd Costello en Thurman.
applaus Een belediging.
Blade Blade is de drum.
Diana Krall Of ik weet dat Krall van een tweeling bevallen is. Krall een tweeling? Costello zeulde met twee zakken.
Herbie Hancock Tourt tegenwoordig met Dave Holland en Chris Potter. Half uur weg in het concert kijkt Hancock op z'n poloshorloge. Volle zaal. Wat later een indrukwekkende solo van Dave Holland. Hancock speelt predikant, jubelt, het klavier is een Fazioli.
New York Op elke straathoek kom je er beroemdheden tegen.
rijkdom 'Rijkdom imponeert hem alleen al niet omdat hij niemand kent die erin is geslaagd er zo snel mogelijk van af te komen.' (Elias Canetti, Het Pantheon van Vergeten Dingen, p.166)
Uma Thurman 'Had ze niet eens herkend.'
-Wat?
'Had ze niet eens herkend.'
Wayne Shorter Buiten categorie. Van het niveau van Coleman. Zelfde niveau. Prachtig. Grijpt naar de keel, naar de keel vanaf de eerste noot. Is magie, muziek. In het notitieboekje noteer ik: 'Zeer goed. Blade is op dreef.' Wham bam baf. Boem. Paf. Drum, drum, de drum, Blade is de drum. Ha ha ha. Kan die man drummen zeggen. De film die ze projecteren, rechtstreeks, is in zwartwit. Heel af en toe moeit het publiek zich, de handjes gaan op elkaar, Blade afgetroefd, er wordt gelachen, het handgeklap is dit keer niet eens voor een capriool. Zo is het publiek, dit soort publiek, op Middelheim is het niet anders, het wil zich met de zaak moeien. Het is een publiek dat zich zonder het besef van de magie van wat gebeurt midden de begrenzing opstelt en luidkeels toetert.
Woody Allen Hij had ingezet op Woody Allen, zij op Bob Dylan.

Geen opmerkingen: