maandag 11 januari 2010

maandag 11 januari

kaartje Ik heb een afspraak met Kristof Van Gestel. Toen hij laatst in crox was, dat moet net voor de winterstop geweest zijn, stak de barman de loftrompet van Martens pils en verklaarde waarom we net dat biertje in huis hebben. Dat bracht Kristof op een idee. Hij heeft een voorstel. We nemen wat beeldmateriaal door, een tweezijdig bedrukte poster en een kaartje, en bezichtigen de kubusruimte. Op de achterzijde van het kaartje staat een tekst: 'Op 21 oktober 2009 koop ik na een bezoek aan het KMSKA in de museumwinkel een postkaart: Pablo Picasso, Le Bouquet (21/04/1958). Bovenop mijn aankoop krijg ik onverwacht een andere kaart cadeau.
Thuis bekijk ik mijn buit. De tekening van Picasso toont een frisse ruiker bloemen die van de ene naar de andere hand gaat. Een mooi gebaar. Op de tweede kaart staat een lege vaas: Grafvaas in veldspaat, afkomstig uit Abydos, Egypte (ca. 3000 v. Chr.).
Handig voor als je bloemen krijgt.' Die tekst heeft hij zelf geschreven. Mensen zeggen hem wel vaker dat hij daar iets moet mee doen, met dat schrijven.

Laura Vana
She's a student at the University of Chicago, School of Social Service.
She's an Estonian badminton player.
She's on Facebook.
She's a member of the New Hope Church.
She's married, she got a kid.
She's 19 years old, born on October 9, and lives in Tallinn.
She's cute in that long red dress.


speculoos 'En speculoos, de echte, van Lotus.' Wouter Feyaerts glundert. Dat heeft weinig met de speculoos te maken, het pak blijft onaangeroerd, maar omdat hij me te vlug af is. Simon zet koffie. Straks bekijken we het werk van Saïdya en Simon, van de masters Beeldhouwkunst. Laten we niet haasten, eerst een pot koffie. Dus Simon zet koffie. We zitten in het keukentje helemaal aan het eind van de lange gang. Evert springt binnen, had m'n stem herkend. Wat voor koffie-apparaatje dat is, vroeg ik. Simon boog zich over het apparaat, het staat op een van de platen van een elektrisch kookfornuis. 'Een expressopotje,' besloot hij. 'Inox,' zei hij. Dat staat op het apparaat te lezen: inox. Wouter nam over: doorsnede 18/10 - van het merk GAT, zei Simon, ook dat staat op het apparaat - en met een zwaan er op /het logo/ en ook het logo heeft een schaduw.' En omdat we toen met z'n allen naar het tafelblad zaten te kijken en een nog niet aangeboord pak speculoos: 'En speculoos, de echte, van Lotus.'

Geen opmerkingen: