zondag 14 april 2013

zondag 14 april

9,5 kilo. Dirk glundert. Ze waren er van uitgegaan dat het niets zou worden. Toen ze het witloof begonnen uit te graven, stak er één boven het zwarte vierkant uit, net daar waar het verwarmingstoestel gestaan had. Ze groeven en bleven graven tot ze zo'n enorme hoeveelheid witloof bijeen hadden dat hun verstand er bijna stil van stond. 9,5 kilo.
Op youtube kijken we naar Battle at Kruger. Er zijn best veel bezoekers. Bollani spoelt door de speakers. Patrick springt binnen. Met Mario komt het gesprek op de mogelijkheid om nu meteen aan een boekproject te beginnen. Michel en Marc introduceren Lili Dujourie.
Être artiste, zegt Marc Rossignol, c'est la résistance. Een ogenblik eerder had hij aan Lili uitgelegd hoe het met die tweepluimige vogel zat.
Ma nièce est de Leuven, zegt hij. Elle parle le français avec un accent, et un accent, quand-même, ça donne du bloem au language. Hij herinnert zich een anekdote. Hij en z'n vrouw waren in New York. Ze hadden een taxi genomen. Toen ze aan het eind van de rit afrekenden, stopte z'n vrouw de chauffeur een fooi toe. Ze had thank you willen zeggen, maar zei fuck you.
A Louvain, merkt Marc Rossignol op, il y a quand même un tableau de Jésus-Christ avec les jésus-christs de Jésus-Christ. Le jésus-penis. Wie de geportretteerde is, is niet bekend.

Geen opmerkingen: