maandag 8 april 2013

audit

Meerdere leden van de vergadering zeiden dat hun ideale toestand, waarbij één iemand ook daadwerkelijk Sebald citeerde, die van het zuivere vergeten was.
De voorzitter schreef het op, keek om naar de dame die naast hem zat.
Ik sloeg Quatre conférences open, van Claude Simon, sloeg het open op bladzijde 21 en las: "Ah! des moules, dit Albertine, j'aimerais tant manger des moules. - Mon chéri (répond le narrateur) c'était bon pour Balbec, ici ça ne vaut rien; d'ailleurs, je vous en prie, rappelez-vous ce que vous a dit Cottard au sujet des moules!", réplique qui prend tout son sens si l'on se rappelle que le narrateur Waarmee ik een pagina betrad waar op dat moment helemaal niemand aan tafel zit. De blackstraler ronkte.
Aan het eind van de vergadering klikt iemand de website van Jan Peter Tripp aan. En wat had ik zin in mosselen, opeens, op smaak gebracht met venkel en steranijs.
Iemand zei iets, opperde een naam. Ik noteerde de naam van wat een conceptueel bleek te zijn in het schriftje. Hebben we het liquide, ik stootte de voorzitter aan, die met iets anders bezig was, hebben we het liquide voor, euh, een conceptueel?
Wat vreselijk om de auteur van die bladzijde met wat anders lastig te vallen dan dat waar hij mee bezig is, besefte ik.

Geen opmerkingen: