dinsdag 25 februari 2014

kunstpodium T


boven Houten modules die elk op zich een werk zouden kunnen zijn, of zoals hier, in groepjes van twee of drie stukken gepresenteerd, en op correcte samengebracht het skelet van een dinosaurus voorstellen.
onder Onder leiding van Toni Van Tiel bespreken ze het werk van Octave Vandeweghe. Het hieronder afgebeelde werk wordt uiteindelijk niet in de presentatie opgenomen.boven Werk van Lenja, Masters schilderkunst Luca. Er is ook een gefilmde performance, misschien geïnspireerd door vergelijkbare performances van Francis Alÿs: hoe Lenja het karretje met gekleurde balken door de straten van Gent duwt tot ze met de bestanddelen van het kleurrijke bouwsel in croxhapox belandt. Voorgrond: houten latten die, op het moment dat ik de foto maakte, nog niet de identiteit hadden van wat het worden zou. Aanvankelijk ging ik er van uit dat het om een werk van Margriet Craens ging; Margriet die in Eindhoven studeert.
onder Erik en Sanne werken de dinosaurus af. De platte, rode dingen worden ronde oogbollen zodat het skelet van de dino, eenmaal afgewerkt, op dat van een insekt lijkt.boven De dino. Een werk van Sanne Valstar en Erik Trip die aan de Academie van Groningen studeren. Hier geen 3 + 2 structuur, bachelor/master, maar 4 jaar bachelor, en in Groningen, verneem ik, een vooruitstrevende module zonder in aparte ateliers opgedeelde disciplines, dus min of meer, vermoed ik, zoals MMV functioneert.
onder Onderdeel van een constructie die Octave aan het bouwen is.boven Werk van Lenja.
onder Toni en Lenja. Op de voorgrond delen van het ingepakte werk van Margriet Craens.


Geen opmerkingen: