zondag 12 oktober 2014

zondag 12 oktober

appeltaart Opa's appeltaart. Geen idee waarom ze 't bij Depredomme opa's appeltaart genoemd hebben.
Ik snij de ronde taart in 8 stukken en neem zelf als eerste een stukje.
Christophe Christophe Lezaire springt binnen met een aantal werken van Carole Vanderlinden en vijf recente Lezairismen. Wel net zo handig dat hij er een vel papier met instructies bijlevert, tot op de komma precies. Carole had eerder een mail gestuurd met haar meest recente werk in bijlage, een olieverf met enorme afmetingen, ongeveer net zo groot, als ik het goed heb, als het werk dat Mil Ceulemans inbracht.
Frederic Frederic Geurts is de hele dag met het werk Column bezig, een op maat van croxhapox gemaakte remake van een werk dat hij eerder dit jaar gemaakt had.
genot Heb ik het genot of ben ik het genot. Het ik staat niet voor het ik maar voor de werkvloer. Er is een bijzonder aangename sfeer, Guy maakt de hele tijd door grapjes en is bijzonder efficiënt, het vakmanschap van Frederic is verbluffend en Lore pakt van de muren de twee moeilijkste aan.
grijs Voor de projectie van een film van Dirk Braeckman hebben we in de videoruimte één muur grijs te zetten, een donkere grijstoon, iets wat Jelle voorbereid had door de muur spekglad te maken. Buiten donkert het al als Lore, als we het over het donkere grijs van de Braeckmanmuur hebben, opmerkt dat ze best verrast was toen ze merkte dat in het Prado alle muren een zalmroze teint hebben, waar ze aan toevoegde dat ze zalmroze eigenlijk niet zo'n mooie kleur vindt maar dat het in het Prado op een of andere manier toch heel erg functioneel bleek.
Guy Guy en Lore zijn op afspraak. We pakken de ruimtes aan, ruimen het puin van vorige trajecten. Eerst gaatjes vullen, dan koffie en appeltaart, om er vervolgens op een relaxte manier stevig tegen aan te gaan.
Klara De hele dag hebben we Klara als background, wat met de werfradio van Frederic te maken heeft. De stem van Romy Schneider levert het mooiste moment.
regen Regen klatert over het dak. Stevig buitje. Op Klara hebben ze filmmuziek.

Geen opmerkingen: