zondag 6 november 2016

met graagte

Beste B,

ik heb idd. KAAS van Willem Elsschot besteld, maar iets te gauwig. Ik was in gesprek met iemand, net over Kaas van Willem Ellschot, maar dan wel de 16de editie uit 1969, van Querido. De dame met wie ik in gesprek was, werkt voor een bibliotheek, heeft weet van mijn kaasplankprojectje, en suggereerde dat ze die 16de kaaseditie van Querido, die ze hebben, afvoeren kon, omdat ze nu eenmaal nog andere edities van Kaas hebben.
Laat ik u uitleggen hoe het met mijn kaasplankje zit. Victor Feron van Maraja te Zeist, die nu ook voor Boekwinkeltjes schrijft, heeft namelijk een stukje gewijd aan het gekke verzamelprojectje, waarbij ik me beperk tot het aanschaffen van alle exemplaren van de 15de en 16de editie van Kaas in de Querido uitgave. Zowel de 15de als 16de editie hebben 1969. Het verschil tussen beide edities is dat de 15de een linnen kaft heeft en de 16de een paperback is. Voor de rest zijn het quasi identieke edities.
Bij Maraja in Zeist trof ik het vierde exemplaar van m'n gekke verzamelingetje aan. Intussen heb ik er 10. Het gekke kaasplankje. Maar dus wel alleen de Queridokaas uit 1969.
Wat doe ik met het gekke kaasplankje? Niets. Toen ik er net 4 exemplaren van had, heb ik het voor een expo gebruikt, want ik schilder namelijk ook, hou mij kortom niet alleen met het verzamelen van Queridokaas bezig. En ik run een kunstcentrum in Gent. Zo heeft een mens altijd wat te doen.

En nu is het dus wel zinvol om me af te vragen of ik zin heb in een exemplaar van de 29ste editie van Queridokaas. Pro: ze lijkt heel erg op de 15de en 16de editie. Dit kan de verzameling verrijken met een weliswaar fout exemplaar, want niet uit 1969, maar tegelijk een uitgave waarvan de vormgeving op die uit 1969 geïnspireerd is... Dus laat ik het maar doen.

Wel is het belangrijk, als u verzendt via Post.nl, om Post.nl paardenbrilduidelijk aan het verstand te brengen dat ze het pakje onder geen beding, dit wil ik graag benadrukken, onder geen beding op huisnummer 178 mogen dumpen. Dat is de buurvrouw. Ik woon op 176. Het is een hatelijk mens. Waarom ze alles en iedereen haat is niet bekend. En natuurlijk haat ze ook de boeken die ik bestel en die Post.nl op nr 178 bezorgt, als ik er niet ben. Tja. Haar zoon dreigde ermee om elk volgend pakje dat helaas toch op 178 belandt door de wc-pot te jagen. Probeert u zich voor te stellen wat dat wordt als ik het in m'n hoofd haal om de Encyclopedeia Brittanica in huis te halen. Zoiets wil ik het arme mens niet aandoen.
Dus drukt u de postbode van Post.nl a.u.b. op het hart om het pakje, als ik niet thuis zou zijn, en ik ben vaker niet thuis dan wel thuis, in geen geval op huisnummer 178 te bezorgen maar bij het reguliere afhaalpunt, wat overigens niet eens ver uit de buurt is.

Met graagte,

Laura van
Gent

Geen opmerkingen: