woensdag 1 oktober 2008

zondag 21 september

De vakbonden doen alsof het om een donderslag bij heldere hemel gaat terwijl zowat iedereen die betrokken partij is de sluiting van den UCO lang op voorhand had zien aankomen.

Aan de toog komt het gesprek op het kanaal Gent-Terneuzen. Wanneer zouden ze dat kanaal aangelegd hebben? Peter is een kenner van de historiek van de kanaalzone. In de vijftiende, zestiende eeuw al begonnen ze de riviertjes en waterloopjes in de streek tussen Gent en de Westerschelde recht te trekken. Het kanaal zelf kwam er in de negentiende eeuw tijdens de industriƫle revolutie.

Op Google zoeken we naar het meest recente werk van David Hockney. Chris was zeer onder de indruk toen hij die schilderijen voor het eerst zag.

De tweede Gentse Matinee valt helaas samen met de Bloemenstoet - wat het tegenvallende bezoekersaantal verklaart. Tijdens de eerste editie kregen we circa 150 bezoekers over de vloer, dit keer zijn het er hooguit 50.

Aan de Ajuinlei hebben ze een boekenmarktje. Marc is er eens langsgeweest. 't Is een beetje zoals de boekenstalletjes aan de oevers van de Seine, zegt hij.

Joris en Nancy springen binnen. Ze hebben alle documenten bij.
Chris heeft zich steunend lid gemaakt. Wat hij hiervoor in return ontvangt? Een donderslag bij kraakheldere hemel: alle in 2008 gepubliceerde crox-boeken. Voorlopig zijn het er drie: een boek van Philippe Vandenberg, eentje van Brian Getnick & Noe Kidder en het boek van Peter Morrens.

De publicatie van Nr. 11, 'Ge staat daar op het kerkhof van Aalst voor het graf van Louis Paul Boon', is voor midden oktober, denk ik.

Geen opmerkingen: