zondag 9 januari 2011

koeienoog

Daar is ze, terug van weggeweest, Véronique De Cock, en wat ze altijd al was: een hersenloos product.
De oproep komt uit Nederland. Hij wil haar naakt. In de zoekfunctie is dat aan het product en de verbeelding toegevoegd. Hoe minder ze om het lijf heeft, des te meer wordt ze gesmaakt.
Waar het om gaat, is niet hoe en wanneer ze opgepeuzeld wordt, tot telkens opnieuw blijkt wat ze al was, integendeel, als zoekopdracht heeft ze nog minder om het lijf. Een filet pur, een tournedos en schaamteloos in één moeite mee door drie, vier koteletten.

foto: still uit Salo van Pier Paolo Pasolini

Het koeienoog. Ook dat is terug van weggeweest.

Het heeft weinig zin om paters, lekenprutsers, bisschoppen en nonnen te gaan vervolgen voor zedenfeiten zonder de grond van de zaak aan te pakken en religie en godsbesef met wortel en al uit te roeien.

De man met het koeienoog zit aan een onder horloges en papier bedolven tafel. Hij heeft niets te doen. Er is geen tijd meer. Hij had gezwaaid, we kenden elkaar niet. Het trof me. Komt u maar binnen, zei hij. Ik zei dat ik er vaker voorbijkwam, dat verbaasde hem niet, en naar de bijna lege vitrines keek. Voor een van de vitrines stond een luie zetel. Hij zag dat ik naar een van de horloges keek en zei: dat is een koeienoog. De andere horloges wezen allemaal dezelfde tijd aan, tien voor zes.

Wie er dit keer ook weer bij is, is Ivan van het Antwerpse Witzli Poetzli. Hij was al dood toen ik hem voor het eerst ontmoette. Caroline vertelde hoe Ivan aan z'n eind gekomen was. Nozems uit Rotterdam hadden kabaal gemaakt en een kleinigheid gestolen. Hij zat achter ze aan, werd neergestoken. Zo is Ivan van Witzli Poetzli aan z'n eind gekomen. Wat met de nozems gebeurde, is niet bekend.

Recent keyword heeft ook nog Lieve Dehasque (twee keer), een gluhweinkraampje in de Mageleinstraat, oesterbrood, keppe etymologisch, Luc Tuymans en het bizarre 'return to sender not deliverable as addressed'.

Geen opmerkingen: