donderdag 15 september 2011

donderdag 15 september

foto: een grammofoon van Japanse makelij

Boscombe Michael bought the ULTRA vinyl recorder in 2009. He bought it in an antique shop in Boscombe, a Bournemouth suburb, east of Bournemouth center and along the British south coast. It's a Seventies beauty, Japanese, chintzy. And really cheap actually, merkt Michael op. Hij gaf er 5 pond voor. De grammofoon kan drie snelheden aan, 33, 45 en 78ies.

Bournemouthe --> Boscombe

drie Het concert is afgelopen, het is halfelf, we zitten aan de drank. Drie jonge bezoekers vallen binnen. Als ik het goed heb, zijn ze niet eerder in croxhapox geweest. Godverdomme, ze hebben het concert gemist.
Ze drinken een biertje en nemen wat tijd voor het werk van Luk Berghe en Tinka Pittoors. Het concert was in de zaalhelft waar Luk z'n presentatie heeft.

ei Zo schizofreen als een ei. Iemand legt uit wat hij daarmee bedoelt: ik ben zo schizofreen als een ei, jij bent zo schizofreen als een ei, hij is, zij is zo schizofreen als een ei, wij zijn, jullie, zij zijn zo schizofreen als een ei. En zo is dus ook de omelet, of die van iemand die wellicht weinig verstand van omeletten heeft, een schizofreen ding, terwijl de schizofrenie net zit in het uit elkaar halen van dingen die samen een geheel maken. Daar zit de schizofrenie. Een ei is een ei.

ESP Chris is from London. ESP stands for Extra Sensory Perception. Michael is from Dorset. And Karina is just a girl's name.

girl dancing
and I go to the park
and she went for me into the house
and Bailey went her after
can't you stop dancing he said
to her
you Johanna

instrumentarium A voice activated Plusrecorder 800 and a grammophone.
3 pounds, 5 pounds. A music box.
And a superscope tape recorder, a carbootsell in Bournemouth, Southern England. The apparatus is from the BBC, a high quality recorder. It ran for interviews. Heavy chunk, black leather. Michael did some field recording in Scotland this summer.

Japan A chintzy Seventies grammophone from Japan. The voice activated Pluscorder 800 is Japanese too. Michael bought it in 2004, in Bournemouth, that's Dorset, and gave 3 pounds for it.

Jeroen Jeroen herinnert zich het croxconcert van Talibam! Een fantastische avond. Over dat concert had Matthew Mottel gezegd dat hij het het beste van de hele tournee vond. Van Ryssen merkte op dat het een kameropera was en Kevin en Matthew zeiden dat ze dat een interessante invalshoek vonden. En zo is het New Yorkse duo volgend jaar opnieuw in croxhapox, met een uitgewerkte versie van hetzelfde project. Dat wordt smullen. Jeroen zegt dat ze Talibam! in een banaan gekerfd hadden, en wat ze in de banaangele schil gekerfd hadden was bruin geworden en die banaan had hij cadeau gekregen. Wat ze in de banaan gekerfd hadden, werd snel zo bruin dat er weinig uit op te maken viel. Hij at de banaan en wierp de schil weg.


foto boven: During the first set, that of Plinth, a series of
distorted movie fragments is projected on one of the walls.
This fragment, the very first one, reminds me that joke
on Shakespeare and Longfellow. foto onder: Plinth halfway.


foto: Chris from Karina ESP during soundcheck

Karina ESP De filmprojectie, een zwartwit opname, is dit keer vanuit een trein, van... naar..., a line from nowhere to somewehere, from anywhere to nowhere, en dat is zo inderdaad ongeveer wat het is. Als ik Chris vraag op welke lijn hij die video gemaakt heeft, zegt hij dat het van begin tot eind Londen is, augustus 2011, en twee trajecten. Het eerste traject is van Liverpool Street naar Enfield, het tweede van King's Cross naar Hendon.

onderscheid De filmprojectie van Karina ESP is boven het werk van Luk Berghe, en hierdoor in een schuine hoek, die van Plinth (zie foto) pal op het werk van LB. En dat werkt wel, eigenlijk.

pluscorder --> Japan

Sonare Machina Het werk van Hans Beckers maakt indruk. Michael van Plinth zegt: it's a masterpiece.

Tilburg De Europese toer van Karina ESP en Plinth blijft beperkt tot Nederland en Belgiƫ. Zo gaan ze onder andere in Tilburg langs, op een festival, en daarna in Ierland en Schotland.

ultra --> Boscombe

Geen opmerkingen: