zaterdag 17 september 2011

marktwaarde

Van gratis tot maximaal 15.000 euro, dat is de marktwaarde van elk kunstwerk.
Heeft de kunstenaar nooit eerder een werk verkocht, dan kost het 15.000 euro. Verkoopt hij in één keer z'n hele oeuvre en het landgoed inbegrepen, dan blijft het 15.000 euro.
Verkoopt hij een tweede keer, dan wordt het 14.750 euro. Bij elke volgende verkoop gaat 250 euro van het bedrag af tot hij/zij of een bevoegd tussenpersoon de werken gratis uitdeelt.
Van de best verkopende kunstenaars kunnen restanten van het werk in het containerpark afgehaald worden. De volgorde is alfabetisch.
Nog beroemdere kunstenaars worden in een werkkamp ondergebracht. Over het werk dat ze hier verrichten, wordt in lovende bewoordingen geschreven. Uitgekleed hakken ze met houwelen op het plaveisel tot ze de sokkel van het standbeeld bereiken. Dit graven ze uit tot het standbeeld onder de straatkeien wegzakt. Als dit volbracht is, drinken ze een pot koffie. Over het plein waait een lichte bries. De voorbijgangers kruipen en splijten in twee stukken uiteen.
Zo is het grote werk volbracht, de betekenis. In de natte grond hurkt een kind. Het raapt een van de scherven en rent huiswaarts, juichend.

Geen opmerkingen: