zondag 18 september 2011

rood

Neppepertjes in een wijde tros en een tot net onder de hals met rode prak gevulde fles Heinz ketchup en ook nog een rood cirkeltje, wat een tomaat voorstellen moet, op een papier dat strak om de hals van de fles zit.
EVITER LES CONTREFACONS staat er, en onderaan de pancarte in witte letters CAFE MARTIN. Een Araab in witte kleding - tulband, hemd, ruim zittende broek, blauwe heupsjaal - ligt spartelend en wijdbeens bovenop de dampen van een met bloemguirlandes versierd kopje koffie. Een rieten mandje.
In het mandje: tabasco, een zoutvat, het pepervat & een handvol tandenstokers. Het dopje van het tabascoflesje en een lekker dikke sjaal, opgerold als een kat. Aan het andere eind van de gelagzaal: de lampjes van een hifi en de zijkant van een net aangebroken pakje sigaretten, L & M, een gok. Een vadsige pot, uitgevoerd in semi-transparant plastiek, bovenin de wandkast, en daarboven, op de bovenste rij, etiketten van een groot aantal flessen kortedrank met helemaal links PICON, wat er uit springt, en J&B en zo nog een aantal, en ook het teutomhulsel van een groot aantal van die flessen waarbij PICON er opnieuw uitspringt. Iemand verplaatst net die fles, de fles met Picon, overigens zonder het dop er af te schroeven.
Twee strepen op de mouwen van de barman. Ook op het schouderstuk en ook het insigne, lager, daar waar soms een borstzakje zit, is rood.
En zo is er best nog veel meer rood. Het woord fabulous bijvoorbeeld in de zin let's talk about how fabulous you think I am - and dateless doubtless, or breathless, or dabulous, wat aan een tikfout te wijten was - en ook het truitje van de dame in kwestie, een brunette, en de teut van de kabouter ook.
Het onderste derde van de muren heeft een bruinrode kleikleur. Boven de doorgang, rood op wit: VOORUIT
alhier verkrijgbaar. Pauli komt aanstappen met twee schotels. Een ervan is een spaghetti maison met een vloed aan saus.
Aan de tafel naast het rek met magazines en comics spelen ze Monopoly. Een van de jochies heeft een straat in Amsterdam opgekocht en won daarbovenop ook nog eens 200 euro. Wat hij daarmee van plan is, is niet meteen duidelijk. De vader draagt een sweater met kap. De binnenzijde van de kap heeft een vermiljoenrode kleur.
En dan is er ook nog UP in het woord week UP, een flyer waarop ook nog het woord Bijloke, wit, in een rode cirkel. En net als ik denk, nu hebben we het gehad, merk ik de rode stippen op het buikje van een bierglas en het brandblusapparatus en een tas en het bolle plattelandshoofd van iemand die net de gelagzaal binnenkwam en de blouse van het keukenhulpje en op straat is er een verkeersbord, een rode cirkel met centraal een dwarse en witte, dikke streep, en is er ook nog het vignet boven het brandblusapparatus en het fonkelende zilverpapier om de teut van een bierflesje, Idesbald, en het hemd met korte mouwen van iemand die wat verderop aan de toog zit. En ook als dat genoteerd is, is het niet afgelopen.
Gisteren was ze op een feestje, zegt Pauli. Speciaal voor dat feestje had ze haar vingernagels afgewerkt, en eentje is afgebroken. Ze toont de naakte vingernagel.

De neppepertjes behoren tot het geslacht Capsicum, een verzamelnaam
voor diverse soorten paprikas en pepers.

Geen opmerkingen: